#همنشین_خدا 43 ؛ بنده خوب خدا
بِسمِ اللّه الرَّحمنِ الرَّحیم
آیا میدانید که یکی از فایدههای نماز این است که ما به یاد خداوند میافتیم و یاد بندگان خوبش مثل حضرت محمد صلی الله علیه و آله و مثل حضرت فاطمه سلام الله علیها؟ !
یاد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در نماز مشخص است اما یاد حضرت زهراء علیها السلام کمی مخفی است !
من میخواهم سه جایی را که با کمی دقت و فکر در نماز میتوانیم یاد حضرت زهراء علیها السلام بیفتیم را با هم دوره کنیم:
یک. در سوره حمد دعا میکنیم، خدایا ما را به راه راست هدایت کن، راه کسانی که به آنها نعمت دادی. « صِراطَ الَّذِینَ أَنْعَمْتَ عَلَیهِمْ »
در سوره نساء آیه ۶۹ خداوند میفرماید: من به صدّیقین و شهداء نعمت دادم. ما هم در زیارتنامه حضرت زهراء علیها السلام میگوییم: خانم جان ! سلام میدهیم به شما که هم صدّیق هستی و هم شهید. « السَّلامُ عَلَیْکِ أَیَّتُهَا الصِّدِّیقَةُ الشَّهِیدَةُ » [1]
یعنی ما در نماز از خداوند میخواهیم به راه کسانی که به آنها نعمت داده، برویم و یکی از آنها حضرت زهراست. یعنی از خداوند میخواهیم همان راهی را طی کنیم که حضرت زهراء علیها السلام در زندگیاش طی کرد.
دو. در قنوت نماز دعا میکنیم و میگوییم: « وَ قِنا عَذابَ النَّارِ »[2] ؛ خدایا ما را از آتش جهنم حفظ کن.
خدا چه کسانی را حفظ میکند؟ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند روز قیامت که میشود خطاب میکند به حضرت زهراء علیها السلام میفرماید: از من بخواه تا به تو عطا کنم. آن قدر به تو ببخشم تا راضی شوی !
حضرت فاطمه هم دست به دعا برمیدارد: « أَنْ لَا تُعَذِّبَ مُحِبِّی وَ مُحِبَّ عِتْرَتِی بِالنَّارِ » [3] خدایا دوستداران من و دوستداران خانوادهام را به آتش نسوزان. خداوند هم این دعا را مستجاب میکند. وقتی قنوت نماز را میگیریم یاد حضرت زهراء بیفتیم و از خداوند بخواهیم ما هم از دوستدارانِ حضرت زهراء علیها السلام باشیم تا به آتش جهنم نسوزیم.
سه. در تشهد صلوات میفرستیم بر آل محمد.
« آلِ محمَّد » چه کسانی هستند؟
تمام ساداتِ مؤمن که صدها هزار نفرند جزء آل محمد هستند اما شریفترین آنها چه کسانی هستند؟
شیعه و سنی اعتقاد دارند که اُمّ سَلمه گفت: من شنیدم که پیامبر به حضرت زهراء علیها السلام فرمود: شوهرت و دو پسرت را پیش من بیاور. وقتی علی، حسن، حسین و حضرت زهراء آمدند، پیامبر عزیز عبای خودشان را روی اینها انداختند و فرمودند: « اللَّهُمَ إِنَ هَؤُلَاءِ آلُ مُحَمَّدٍ »[4] ؛ خدایا اینها آل من هستند. رحمت و برکات و صلواتت را بر اینها نازل کن.
پس وقتی در تشهد نماز بر آل محمد صلوات میفرستیم خوب است در ذهن خود بیاوریم که داریم به شریفترین آلِ محمد یعنی حضرت زهراء علیها السلام درود میفرستیم.
[1] مصباح المتهجد و سلاح المتعبد، ج2، ص 711.
[2] سوره بقره، آیه 201.
[3] (بحار الأنوار، ج 27، ص 140)
[4] (عمدة عیون صحاح الأخبار فی مناقب إمام الأبرار، النص، ص 33)