🔬
#دانش_پژوهش
🔹 افزایش احتمال پیشگیری از معلولیتهای ژنتیکی با ورود فناوری جدید و پیشرفته به کشور
🔸 متخصصان پژوهشگاه جهاد دانشگاهی ابن سینا اعلام کردند که با فراهم شدن امکان استفاده از تکنیک نسل جدید تعیین توالی (NGS) میتوان به پیشگیری از معلولیتهای ژنتیکی پرداخت.
به گزارش ایسنا، سعیدرضا غفاری، متخصص ژنتیک و مسئول کلینیک سلامت مادر، جنین و نوزاد مرکز درمان ناباروری ابنسینا دربارۀ قابل پیشگیری بودن معلولیتهای ژنتیکی گفت: بروز معلولیت علل مختلفی دارد که از منظر ژنتیک به دو دسته علل ژنتیکی و غیرژنتیکی قابل تقسیماند. معلولیتهای غیرژنتیکی ناشی از عوامل و بیماریهایی همچون ابتلا به دیابت و برخی عفونتها و مصرف برخی داروهای آسیبزاست که خوشبختانه با پیشرفتهای پزشکی و غربالگریهای منظم تا حد زیادی از این گونه معلولیتها پیشگیری میشود.
غفاری گفت: در معلولیتهای ژنتیکی نیز، خوشبختانه با پیشرفتها و تحولات حاصل در علم ژنتیک امروز بخش عمدهای از معلولیتها قابل پیشگیری است.
وی پیشرفتهای حاصل در علم ژنتیک را یک تحول بزرگ دانست و توضیح داد: ما ۴۶ کروموزوم داریم که هر تغییری در هر نقطه از این کروموزومها میتواند یک معلولیت بالقوه باشد. در واقع میتوان آن را به یک کتاب قطور، با صفحات و سطور فراوان تشبیه کرد که ممکن است در یک کلمه از یک سطر از یک صفحه این کتاب، یک حرف به اشتباه نوشته شده باشد یا جا افتاده باشد. قبلاً برای پیشگیری از معلولیت باید میدانستیم که دنبال چه جهشی بگردیم. یعنی فقط در صورتی که قبلاً در خانواده بیماری یا معلولیتی وجود داشت که ژنهای مربوط به آن شناخته شده و با تعداد اندک بود، میتوانستیم آن را بررسی کنیم و امکان بررسی ژنهای متعدد یا بیماریهایی که جهش مشخصی ندارند، ناممکن بود. اما امروزه با تکنیک نسل جدید تعیین توالی یا NGS ما میتوانیم تمام ژنها را با یک نوبت آزمایش بررسی کنیم، مانند یک دستگاه پیشرفته که میتواند کل کتاب را بررسی کند و تفاوتهای آن را با کتاب مرجع بیابد...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/182534
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper