به بهانه بیست و دومین سالروز بهره برداری از کارخانه شکر کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر
گذری بر تاریخ نیشکر / افتتاح دومین کشت و صنعت توسعه نیشکر در سال 79
نیشکر امیرکبیر؛ نگینی بر خاکریزهای دفاع مقدس
اسفندماه 1379، دومین کشت و صنعت توسعه نیشکر به بهره برداری رسید و با افتتاح کارخانه شکر امیرکبیر در دهمین روز اسفند، سالی پر از شیرینی برای خوزستان رقم خورد. کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر با حضور رییس وقت مجمع تشخیص مصلحت نظام به بهره برداری رسید.
در آن زمان رییس جمهور وقت، مهمترین پیام این طرح را حرکت به سوی استقلال و تامین نیازهای کشور قلمداد کرد و گفت که مردم باید به این طرح استراتژیک بها بدهند . در این مراسم وزیر وقت جهاد کشاورزی و مسئولین محلی حضور داشتند.
رییس جمهور وقت اراضی نیشکر را شورزارهایی پر از مین های جنگی عنوان کرد و گفت که دوران جنگ همگی ما اینجا بودیم. جزو بدترین اراضی در تقسیم بندیهای نوع زمین است هم خاکش و هم شوریش و هم زهدار بودنش به گونه ای بود که گفته میشد هزاران سال پیش هیچ وقت به خود آبادی ندیده بود و امیدی هم به آبادی اینجا نبود. امروز دیگر کشور اجازه نمی دهد که این زمین ها همچنان شوره زار بماند. بهره برداری از این زمین ها اقتصادی خواهد بود.
در پهنه ی جلگه ی زرخیز جنوب غربی استان خوزستان که روزگاری آوردگاه نیروهای حق علیه باطل بود اکنون کشتزارهای گسترده نیشکر همچون نگینی سبز بر انگشتری پر بهای این سرزمین میدرخشد و چشم انداز دلنواز کشتزارهای نیشکر همراه با جنبش ساق و برگ ها و جوشش کارگران و کارکنان نیشکر جلوه گاه بی بدیل و بی مانندی را پدید آورده که دیدن