✒ضرورت بازنگری در قانون تشویق و حمایت سرمایهگذاری خارجی
🔹دقت در سیاستهای کلی ابلاغی رهبر حکیم انقلاب(موضوع بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی) پیرامون جذب سرمایهگذاری خارجی نشان میدهد سرمایه خارجی باید با اهدافی راهبردی از جمله جذب فناوری(بند ۶ سیاستهای کلی اشتغال)،ارتقاء بهرهوری، مدیریت، توسعه اشتغال و افزایش رشد اقتصادی(بند ۸ سیاستهای کلی تشویق سرمایهگذاری) و توسعه صادرات(بند ۱۰ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی) جذب کشور شود.
🔸رهبر حکیم انقلاب در بیاناتی که درباره سرمایهگذاری خارجی داشتهاند و در واقع سیاستهای کلی ابلاغی را تشریح و تفسیر فرمودهاند، تصریح دارند که سرمایهگذاری خارجی باید با هدف جذب فناوریهای مورد نیاز کشور باشد، اقتصاد کشور از ورود این سرمایهها زیان نبیند و سود ببرد، و همچنین سررشته و تدبیر کار باید دست مدیران داخلی باشد.اما قانون تشویق و حمایت سرمایهگذاری خارجی و آئین نامه اجرایی آن، عملا هیچ توجهی به این شروط و قیود ندارد و میتوان گفت نیت قانونگذار جذب هر سرمایهای به هر طریقی بوده است!
🔹نتیجه قانون موجود، صدر نشین شدن سرمایهگذاری مستقیم خارجی برای تولید سیگار در ایران در سال جاری است! صرفا در پنج ماه نخست سال ۹۸، نیمی از کل سرمایهگذاری خارجی مصوب(بالغ بر ۳۱۶ میلیون دلار)، برای تولید سیگار بوده است. یعنی ما بستری فراهم کردهایم که شرکتهای خارجی تولیدکننده سیگار در ایران وارد ایران شوند، از منابع کشور برای تولید سیگار استفاده کنند، محصول خود را در داخل کشور به فروش برسانند و سود خود را به دلار خارج کنند. برخی برآوردها حکایت از سود سیصد تا چهارصد درصدی این شرکتهای خارجی تولیدکننده سیگار در ایران دارد.
🔸با توجه به اینکه طبق قانون اساسی، تمامی مصوبات و مقررات قوای سهگانه باید در چارجوب سیاستهای کلی ابلاغی رهبری باشد، ضروری است قانون موجود تشویق و حمایت از سرمایهگذاری خارجی و آئیننامه مربوطه، مورد بازنگری اساسی قرار گرفته و در چارچوب سیاستهای کلی مرتبط با جذب سرمایه خارجی تنظیم شود.
#سید_یاسر_جبرائیلی
هيات رزمندگان اسلام شهرستان بهشهر
@heyat_razmanegan_behshar