⭕️ نظرگاه:
👈سخنی با اساتید دانشگاه👉
استادان بخوانند! 👨🏫 👩🏫
آموزش یا پژوهش؟! مسأله این است!!
اساتید دانشگاه برای اینکه به پایه بالاتر بروند و از مزایای آن استفاده کنند مانند برخی از مشاغل، ارزشیابی می شوند. آنچه بیش از هر چیز دیگری، در این ارزشیابی اهمیت دارد کارها و اقدامات پژوهشی است که حدود 70 درصد شرط ارتقاء به مرتبه یا پایه بالاتر را تشکیل می دهند. انواع مختلف مقالات (اعم از علمی-پژوهشی،علمی- تروبجی، مقالات isi و isc، مقالات کنفرانس ها و همایشها) ، تالیف کتاب، ترجمه کتاب و پروژه های پژوهشی و امور اجرایی و مواردی از این دست تعیین می کنند که آیا استاد به پایه بالاتر می تواند برود یا خیر!؟
ارزشیابی تدریس اساتید که توسط دانشجویان انجام می شود هم حدود 30 درصد در این ارتقاء می تواند نقش داشته باشد که با توجه به عدم ارزیابی صحیح و دقیق این امر مهم (تدریس، آموزش و تربیت نیروی انسانی) به اصطلاح "فرمالیته" محسوب شده و کسب آن چندان سخت به نظر نمیرسد و نقش پررنگی در ارتقاء اساتید ندارد به طوری که با حداقلی از تلاش می توان امتیاز آن را کسب کرد!
در اینجا میماند بخش پژوهش که عملاً وقت و توان اصلی اساتید برای ارتقاء پایه و مرتبه مصروف آن می شود و این می شود که دانشجویان (دست کم در برخی از کلاس ها) شاهد اساتیدی بی انگیزه و بی برنامه در کلاس درس هستند!
البته هنوز هستند اساتیدی که در کلاس درس خود نورافشانی کرده و به هدایت شاگردان خود به سمت تعالی و رشد همت می گمارند.
اما سوال بسیار مهمی که در اینجا مطرح می شود این است که آیا این تحقیقات، مقالات، پروژه ها و کتاب ها نباید در خدمت امر خطیر و مهم آموزش و تربیت نیروی انسانی مورد نیاز جامعه (دانشجویان) قرار بگیرد؟ آیا واقعاً پژوهش و آموزش دو مقوله کاملاً جدا از یکدیگر هستند و به هم ارتباطی ندارند؟!
اصلا به چه کسی"استاد"میگویند؟! استادی که استادی نمی کند!!!! و سر در جیب مراقبت خود کرده است و فکرش دائم در پی ارتقاء جایگاه خود است را می توان استاد نامید؟!! چنین فردی را شاید بتوان "پژوهشگری با آثار فراوان" نامید نه استادی که مهمترین کارش تربیت و آموزش شاگردان خود است تا در تاریکی های روزگار بتوانند (هر کدام در رشته ای که درس خوانده) راه خود را پیدا کنند و دستگیر دیگران نیز بشوند که این حلقه استاد و شاگردی، حلقه ایست دائم و بی پایان!
به امید تغییر نگرش دست اندر کاران🙏
🆔
@tarbiyat_talim 👈 ✍