📰
نمایی از مطبوعات کشور سهشنبه ۱۸ مهر ماه ۱۴۰۲
🗞
بررسی اعتماد از تازهترين تحولات جنگ ميان مقاومت و اسرائيل:
🔻تكميل پازل شكست نتانياهو (ص۱)
🔹نشست شورای امنيت بدون صدور قطعنامه عليه حماس به پایان رسید. سياست تفرقهاندازی نتانياهو ميان گروههای فلسطينی شكست خورده است. شايعه شده كه عربستان مذاكرات عادیسازی روابط با اسرائيل را متوقف كرده است. آمار تلفات اسرائيل بيش از هزار كشته و ۱۵۰ مفقود اعلام شده است.
🗞
فراخبر قدس:
🔻نشست فوقالعاده اتحادیه عرب (ص۳)
🔹وزرای خارجه اتحادیه عرب چهارشنبه هفته جاری نشست فوق العادهای را درباره «تجاوز اسرائیل به نوار غزه» برگزار میکنند. در این نشست فوقالعاده به ریاست مراکش رؤسای دستگاه دیپلماسی (کشورهای عضو) درباره ابزار اقدام سیاسی در سطح عربی و بینالمللی به منظور توقف تجاوزات اسرائیل به نوار غزه گفتگو خواهند کرد.
🗞
سرمقاله جوان:
🔻فصلی جدید در روند مقاومت (ص۲)
🔹طوفان الاقصی مقدمهای برای پیوند مستحکم جبههای نیروهای مقاومت در منطقه خواهد بود، پیوندی که از دل آنیک قطب جدید قدرت در جهان مبتنی بر تفکر مقاومت در حال ظهور و قدرتنمایی است.
🗞
تیتر یک همشهری:
🔻فرار از تحقیر با مظلومنمایی (ص۱)
🔹انتشار هدفمند تصاویر عملیات «طوفانالاقصی» باهدف ارائه وارونه حقایق، یکی از مهمترین راهبردهایی بوده که در روزهای اخیر ازسوی برخی رسانههای معاند پیگیری شدهاست. برهمین اساس هم بود که شبکه تلویزیونی «منوتو» بدون سخن گفتن از جنایتهای رژیمصهیونیستی، غافلگیری بزرگ ساختارهای نظامی-امنیتی این رژیم را با کلیدواژه «حمله حماس به یک جشن» پنهان کرد.
🗞
گزارش اقتصادی کیهان:
🔻جوسازی دلالان بورسی برای افزایش قیمت دلار تلگرامی و سکوت نهادهای امنیتی (ص۶)
🔹در حالی که اخبار آزادسازی منابع بلوکهشده کشورمان نقش جدی در کنترل التهابات ارزی و تورمی اخیر داشته است، برخی ذینفعان تورم و کاسبان بحران در کانالهای بورسی در غیبت نهادهای امنیتی مشغول جولان در فضای مجازی هستند. در این شرایط مردم عادی که اطلاعی از بازار ندارند و فقط تحت تاثیر هیجانات و جوسازی سوداگران اقدام به خرید ارز میکنند باید مراقب باشند.
🗞
سرمقاله هم میهن:
🔻جامعه فراموششده (ص۱)
🔹شاید گمان کنیم که ماجرای جنگ غزه موجب شده که جهان به این حادثه تأسفبار واکنش نشان ندهد. بهطور قطع، بخشی از ماجرا این است ولی این بخش کوچک ماجراست. علت اصلی را باید در ساختار سیاسی داخلی و نیز در روابط بینالملل این کشور دانست. ساختار یکهسالار طالبان که مبتنی بر یک ذهنیت بسته و محدود از دین و بدتر از آن از یک قوم است، نوعی شکاف میان مردم افغانستان با این ساختار ایجاد کرده که نسبت به یکدیگر بیاعتماد شدهاند و انتظار کمکهای انسانی و رسمی از میان رفته است.
🗞
گزارش اقتصادی ایران:
🔻کاسبان احتکار خودرو در جاده مخصوص (ص۶)
🔹ایران خودرو تنها در بازرسی از یک پارکینگ ۴ هزار خودرو و سایپا ۲ هزار خودرو احتکار کرده بودند. به نظر میرسد غولهای خودروساز به دنبال مخفیکاری هستند. شنیدهها حکایت از آن دارد که با مشخص شدن احتکار خودروسازان، ایران خودرو و سایپا به دنبال پارکینگهایی هستند که دستگاههای نظارتی، دسترسی راحتی به آن نداشته باشند.
🗞
یادداشت روز خراسان:
🔻آیا برنامه هفتم تغییر ریل می دهد؟! (ص۲)
🔹این پرسش مطرح است که چرا درحالی که تجربه تحقق نیافتن رشد اقتصادی ۸ درصدی در طول سالهای برنامه ششم جلوی چشم ما وجود دارد، عینا همین هدفگذاری برای سالهای برنامه هفتم نیز تکرار میشود و اگر لازم است که صرفا آرمان گرایانه به اهداف و ارقام و شاخصهای برنامه پنج ساله نگریسته شود که دیگر چه ضرورتی به برگزاری «همایش ضرورت تغییر ریل سیاست گذاری کشور در تدوین برنامه هفتم توسعه» وجود داشت؟!
🗞
سرمقاله ابتکار:
🔻بیماری ژنتیکی تورم (ص۱)
🔹طی ماههای گذشته آرامش در بازارها حکمفرما بود اما شروع نبرد نظامی در سرزمینهای اشغالی باز هم میل به رشد قیمت را در بازارهای ارز و طلا و خودرو بیشتر شد. این یعنی اقتصاد ایران ماهیتا میل به تورم را در خود به عنوان یک ویژگی ژنتیکی پذیرفته است. تا زمانی که ذینفعان تورم همچنان بخواهند کمبودهای خود را با تورم جبران کنند تغییری در وضعیت پیش نخواهد آمد. باید دانست که هر گونه اقدام جدی در زمینه کاهش تورم نیازمند قربانی شدن منافع برخی گروههای ذینفع است که در تضاد با منافع عمومی در اقتصاد فعالیت میکنند.
🌐 به پایگاه خبری
#ضیاءالصالحین بپیوندید
👇
☫
@news_ziaossalehin ☫