عرض سلام و احترام
در اینکه حجاب از مسلمات دین ماست هیچ جای شک و شبهه ای وجود ندارد، اما به عنوان چند دلیل کوتاه به برخی از آن چه درآیات کریمه قرآن و چه در احادیث و روایات اشاره می کنم و بعد پاسخ شبهه شما را خواهم داد.
- ادله کلامی وجوب حجاب در آیات و روایات
اول در قرآن)
آیه 59 سوره مبارکه احزاب به صراحت امر به داشتن حجاب و حفظ حریم زنان از مردان سخن گفته:
(ای پیامبر، به زنان و دخترانت و نیز به زنان مومنین بگو خود را بپوشانند تا شناخته نشوند و مورد اذیت قرار نگیرند. و خداوند بخشنده مهربان است.) جلاب به معنای یک پوشش سراسری است؛ یعنی زن باید همه اندامش پوشیده باشد تا همچون گلی لطیف از دسترس هوسرانان مصون و محفوظ باشد. در سوره نور آیه 31 نیز مفصلا در مورد حجاب و حرمت نگاه به نامحرمان سخن به میان آمده است.
آیات دیگری همچون، احزاب32 ، حجرات 13 ، نور60 هم از جمله ادله کلامی ما در بطن قرآن در وجوب حجاب برای زنان است.
دوم در روایات)
1) رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:«زنان در خانه به جایی که بر کوچه و بازار اشراف داشته باشند نروند، چرا که نگاه مردان به آنها خیره میشود. به آنان سوره نور را بیاموزید چون در این سوره از تحریم و عقوبت زنا و نیز از اجتناب نگاه به نامحرم سخن به میان آمده است.»
2) امیرالمومنین علیه السلام در وصیت خود به امام حسن مجتبی علیه السلام فرمود:«با پوشش و حجابی که برای همسرانت قرار میدهی، چشم آنان را از هوس و حرام بازمیداری، چرا که حجاب برای آنها ثبات بیشتری به ارمغان می آورد. از خروج بیحساب و بیرویه زنان جلوگیری کن، زیرا مفاسدی دارد؛ و اگر میتوانی، کاری کن که همسرانت غیر از تو را نشناسند و با مردان رفت و آمد نداشته باشند...»
3) ام سلمه می گوید: روزی من و میمونه خدمت رسول خدا بودیم که ابن مکتوم نابینا آمد. پیامبر به ما دو نفر فرمود چادر به سر کنیم و خود را بپوشانیم. ما گفتیم:«یا رسول الله، ابن مکتوم که نابیناست و ما را نمیبیند.» پیامبر فرمود:«آیا شما هم کورید و او را نمی بینید؟!» 4) امام رضا علیه السلام در نامهای به یکی از یاران خود نوشت:«نگاه به موی زنان حرام است، چون موجب تحریک و فساد است.»
منابع احادیث بالا را میتوانید در این مصادر جستجو کنید: بحار الانوار، ج 103، باب 61 و 62. بحار الانوار، ج 104، باب 91.
و اما، چرا در حکومت اسلامی بحث وجوب حجاب اهمیت دارد و عدم اعتنا به آن چرا جرم شناخته میشود را در بستر چند موضوع کلان و وظیفه حکومت اسلامی باید جستجو کرد:
اول) وظیفه ذاتی حکومت برای اعتلاء و حفظ آحاد جامعه از گزند آفات
دوم) اجرای حدود الهی بر اساس آنچه که شارع مقدس تبیین نموده است.
سوم) صیانت از کیان خانواده که بخش جزئی از گستره پهناور حکومت اسلامی را تشکیل می دهند.
و حالا در جواب سوال شما که اگر قرار به اجرای عدالت باشد با بخش عمده ای از زنان را بگیرند و ببرند و اعمال قانون کنند، باید گفت:
اگرچه اجرای حدود الهی محصور در افراد نیست و باید احکام الهی بطور کامل در گستره جغرافیای حکومت اسلامی اجرا گردد، اما، مقتضیات و محدودیتها و مصالح نیز در اجرای قوانین الهی، دخیل هستند.
فرهنگ سازی موضوعی است که باید به موازات اعمال قانون انجام گیرد.
به عنوان مثال؛ نمیتوان با دزد برخورد نکرد و گفت ابتدا فرهنگ دزدی نکردن را نهادینه کنیم، سپس با دزدی و خود دزد برخورد کنیم.
همانگونه که مال باخته انتظار دارد حکومت و عمال حکومتی با دزد مالش برخورد کند و اموال یغما رفته اش را به وی برگرداند، جامعه ایمانی هم انتظار دارد با دزدان امنیت روانی جامعه برخورد کند.
حال ممکن است در این نوع برخورد، سلایق شخصی هم به میان بیایند و کار را در برخی موارد خراب کنند که اگر چنین باشد نمیتواند اصل ماجرا را زیر سوال ببرد و کلیت اعمال قانون را تخطئه کند.
و حرف آخر:
اجرای حدود حجاب، چیزی است که صراحتا در متن قانون اساسی کشور درج شده است و عمل به آن برای آحاد افراد جامعه اعم از مسلم و غیر مسلم واجب است.
اگر به اسلام هم اعتقادی نداشته باشیم، به اجرا نظم و قانون که معتقدیم.
اگر این قانون را بد میدانیم، از مسیر قانونی در پی تغییر قوانین مربوط به حدود حجاب باشیم ولی تا وقتی این قانون در جمهوری اسلامی است باید آن را محترم شمرد و بدان پایبند بود.
این از حداقلیات یک جامعه دموکرات است.
لااقل دموکرات باشیم...
یا علی
✍
#سیدفخرالدین_موسوی
@nofoz_shenasi
✅کانال جامع نفوذشناسی:
👇
https://eitaa.com/joinchat/1512374323C3a455ab6f6