*️⃣چرا مصطفی الکاظمی خیر الموجودین است / بخش اول
▫️مصطفی الکاظمی بالاخره گزینه نخستوزیری عراق شد، فردی که چند هفته پیش گردانهای حزبالله عراق بیانیهای شدیداللحن علیه او صادر کرده و وی را متهم به دست داشتن در ترور شهید قاسم سلیمانی و ابومهدی مهندس کردند. این اتهام به اندازهای شدید و غلیظ بود که هنوز هم از گرده نامزد نخستوزیری عراق برداشته نشده و گروهی با استناد به این نکته که گردانهای حزبالله معمولاً حرف اشتباه نمیزند و حتما سندی دارد که اینگونه میگوید و مینویسد در صدد بر آمدهاند تا به هر شکل ممکن انتخاب مصطفی الکاظمی را ضربه به محور مقاومت، عقبنشینی ایران و در نهایت هم جانشینی مناسب از طرف امریکا برای عدنان الزرفی بدانند. موضوع انتخاب الکاظمی چنان پیچیده و عجیب بود که هنوز هم مسائل پشت پرده این انتخاب برای هیچکس مشخص نیست و این باعث افزایش حدس و گمانها در مورد وی، شرایط انتخاب، وابستگی و توان مدیریتش شده است.
▫️ با این حال، تجمع کامل گروههای بزرگ شیعی در عرصه سیاست عراق بر انتخاب وی، ما را به این نتیجه میرساند که آنها دلایل کافی برای رفتن سراغ رئیس سازمان استخبارات کشورشان داشتهاند. حالا این وسط چرا گردانهای حزبالله بر مواضعش اصرار دارد، خود نکتهای است که بعدها مشخص خواهد شد و البته اگر هم لازم شد، روزی من در مورد آن توضیحاتی خواهم داد، هر چند این وسط هر اهل فن و آدم عاقلی و آگاه به امور عراق میتواند دلیل آن را دریابد، اما به هر حال مصطفی الکاظمی خیر الموجودین در شرایطی بود که کاخ سفید از طریق نماینده خود در ساختار سیاسی عراق تصمیم داشت تا یک جا زیر میز بزند. نفس کنار رفتن عدنان الزرفی که تا همین سه چهار روز پیش از طریق جریان رسانهای وابسته به سفارت امریکا اصرار داشت تا برای رایگیری به صحن علنی پارلمان عراق برود، یک پیروزی بزرگ برای مقاومت عراق و حشدالشعبی بود.
▫️ایران در طول چند هفته گذشته توصیههایی به دوستان خود در عراق کرده بود که هر کسی را میخواهید انتخاب کنید دو معیار را در نظر داشته باشید، نخست آنکه با حشد الشعبی دشمن نباشد و دیگر آنکه وابسته به امریکا هم نباشد! به صورت مشخص الزرفی چنین مشخصاتی داشت و مصطفی الکاظمی هیچ یک از این مشخصات را ندارد. او هر چند باجناق حیدرالعبادی است و در دوران او توانست سکان سازمان امنیتی عراق را در دست بگیرد، اما در همین سه چهار سال حضورش جنم خاصی از خود نشان داد تا جایی که بسیاری از گروههای سیاسی عراقی از عملکرد وی در راس این سازمان از همپاشیده و پراکنده راضی بودند. این مساله باعث شد تا آنها بدون دردسر زیادی با او برای رسیدن به سمت نخستوزیری به توافق برسند. اما مهمترین اقداماتی که باعث شد تا الکاظمی نظر موافق گروههای شیعی، کرد و حتی سنی را به دست آورد:
🔻نخست) الکاظمی در طول دوران ریاستش بر سازمان امنیتی عراق موفق شده بود تا این سازمان را به شکل قابل قبولی از عناصر وابسته به امریکا، رژیم صهیونیستی و همچنین کشورهای عربی پاکسازی کند. این موضوع شاید برای اولین بار نیست که گفته میشود، اما موفقیت او در این مهم در طول سالهای گذشته نتایجش را در تابستان و پاییز سال 2019 به شکل عملی گذاشت. سفارت امریکا و انگلیس باوجود بسیج همه امکانات و افراد خود در عراق هیچگاه موفق نشدند در شهرهای مختلف عراق کار را به سرانجام برساند و بسیاری از لیدرهای آشوبها دستگیر میشدند. الکاظمی در این حوزه کاملا مسوولانه عمل کرد، دلیل هم این بود که در سازمان امنیت عراق شاید پادوهای امریکایی حضور داشتند اما کسانی که بخواهند کار را یکسره کنند، وجود نداشتند.
🔻دوم) الکاظمی همان کسی بود که در ماجرای عبدالوهاب الساعدی نقش بسیار مهمی را ایفا کرد. گزارش رفتارها و عملکرد رئیس نیروهای مبارزه با تروریسم عراق را فقط الکاظمی بود که به عادل عبدالمهدی میداد. ساعدی با کمک ابزارهای رسانهای امریکا در عراق به شکلی بزرگ شده بود که کسی جرات برخورد با او را نداشت. اما مستنداتی که سازمان امنیت عراق جمعآوری کرد باعث شد تا به شکل غافلگیرانهای که حتی امریکاییها هم متوجه نشدند، ساعدی به یک نیروی معمولی تبدیل شود. در این مورد حرف برای گفتن زیاد است.
🔻سوم) مصطفی الکاظمی با پاکسازی سازمان امنیت عراق از عناصر نفوذی بعثی باعث شد تا بغداد پس از سالها ناامنی، به شکل قابل قبولی امن شود. پس از ماجرای انفجار در محله الکراده بغداد که داعش آن جنایت بزرگ را در خردادماه سال 1396/ می2017 انجام داد، پایتخت به شکل قابل توجهی امن شد. این مهم به جز با راندن و دستگیر کردن عناصر نفوذی بعثی و داعشی در سازمان امنیت عراق میسر نبود.
@syriankhabar