⚡️مروری بر پرسش های نظریه رجالی وثوق صدور به معنای تکاملی
بسم الله الرحمن الرحیم
👌احتراماً به اطلاع علاقه مندان به گفتگوهای فقهی
#فقه_النظام می رساند که در مباحثات مرتبط با نظریه رجالی وثوق صدور به معنای تکاملی ۱۲ دسته بحث مطرح است؛ که تبویب مباحثات رجال را منظم می کند. عناوین شش بخش از این مباحثات رجالی به شرح زیر است:
👌بخش اول؛ بازخوانی مفهوم رجال بر اساس قاعده بیان مبتنی بر انفتاح است؛ که نتیجه اش تغییر لغت افتتاح از بررسی سند به بررسی ایفای نقش در ساختار هدایت است. (تبیین لغت افتتاح علم رجال)
👌بخش دوم؛ تولید پرسش های اصلی احراز صدور بر اساس لغت افتتاح جدید است و در این بخش به پنج پرسش اصلی شامل: ۱- بررسی مصدر و منابع روایت، ۲- بررسی جایگاه سند در ساختار متصلِ اتکاء به اشراف(ساختار هدایت)، ۳- تبیین ساختار اتکاء فرد به اشراف ، ۴- تبیین فرآیند هدایت مرتبط با روایت و ۵- تبیین جایگاه روایت در تکمیل فرآیند هدایت پرداخته شده است. (دفترچه احراز صدور)
👌بخش سوم؛ تبیین ۱۳ دسته روایات برای استفاده در فرآیند بررسی صدور مانند روایات عَرضه، روایات کتب، روایات توثیق خاص، روایات توثیق عام و... است؛ که بر اساس این روایات قرائن جبیره برای ضعف سند سازمان دهی می شود. (جدول ساماندهی قرائن جبیره)
👌بخش چهارم؛ بررسی مقدمات کتابهای مصدر و کتابهای منبع بر اساس قاعده اصولی نظام مقایسه و بررسی علل تبویب های متفاوت در اصل، مصدر و منبع.(تبیین قواعد تبویب حدیث)
👌بخش پنجم؛ بررسی پیش فرض های فقهی رجالیون بزرگ در توثیق و تضعیف روات و روایات با تاکید بر بررسی پیش فرض های فقهی کتاب رجالی ابن غضائری
👌بخش ششم؛ بررسی استظهاری ابعاد ساختار متصلِ اتکاء به اشراف و بررسی نقش هر یک از ارکان این ساختار در فرآیند ظهور گیری یک فقیه؛ به عنوان مثال بررسی آثار عمل یک فقیه در فرآیندِ کشف و استظهار او... (تبیین نقطه آغاز تفقه)
دائره پژوهش مدرسه هدایت - پنج شنبه ۲ مرداد ۱۳۹۹ - قم مبارک
#پیوست_رجالی
#شناسنامه_صدور
#فقه_الصدور
@olgou4