ست؛ اما رئیس دانشگاه بقیهالله در اقدامی کاملاً غیراصولی، فاز اول واکسن خودشان را آنهم با سه بار تزریق در مدتی کمتر از یک ماه سپری کرده است. این در حالی بوده است که برای واکسن نورا در فاز بالینی اول تزریق سه دوز واکسن به ترتیب در روزهای 1 و 21 و 35 به داوطلبان تزریق شده است.
👈نکته اینجاست که رئیس دانشگاه بقیهالله در تاریخ نهم مرداد مصاحبهای با خبرنگاران داشته و صراحتاً بیان داشته که تا این تاریخ تزریق اول تمامشده و در حال تزریق دوم هستند که تا آن تاریخ نیمی از تزریق دوم مانده است. اما به ناگاه 11 روز بعد به مورخ بیستم مردادماه پایان موفقیتآمیز فاز اول طی نشستی به خبرنگاران گزارش داده شد تا برای اولین بار رکورد تزریق دوز دوم و سوم واکسن و جمعآوری نتایج و تهیه گزارشها در 11 روز به ثبت برسد.
🔹 با توجه به اینکه احترام به قوانین و دستورالعملهای علمی ارزیابی واکسنها بهنوعی احترام و احساس مسئولیت وزارت بهداشت و محققان نسبت بهسلامت جامعه تلقی میشود؛ باید گفت که چنین واکسنی به شرح علمی بالا چطوری طراحی و تولید و نتایج پیش بالینی آن در کمیتههای تخصصی مقبول واقعشده و مجوز فاز بالینی را دریافت نموده است؟
👈سؤالبرانگیزتر اینکه رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله نیز سرپرست فازهای بالینی واکسن نورا شده که محل اجرای آن نیز بیمارستان بقیهالله است که این یک تعارض منافع آشکار است و گزارشهای آن نیز وفق مقررات نظام سلامت هیچ ارزش استنادی و علمی را ندارد، چراکه بررسیکننده فاز بالینی واکسن باید شخصیت حقیقی و حقوقی کاملاً مستقل و بیطرفی باشد، نه اینکه طراح، تولیدکننده، سرمایهگذار، انجام دهنده فاز پیش بالینی، ناظر و بررسیکننده فاز بالینی واکسن همه در طول هم قرار گیرند.
🔹این تعارض منافع سبب میشود که فاز بالینی مهم اول واکسن نورا بهصورت موفقیتآمیز توسط رئیس دانشگاه بقیهالله در این فرجه زمانی کوتاه و قابلتأمل خلاصه و گزارش شود و جالب اینکه واکسن موردبررسی خودشان را چنان کارا و فاقد کوچکترین عوارض جانبی معرفی مینماید که متقاضی تزریق چنین واکسنی در نوجوانان ۱۲ تا 18 سال از وزارت بهداشت میشود.
🔸لذا رئیس دانشگاه بقیهالله برای تسریع کار و برای اینکه بتواند تا قبل از مهرماه که زمان بازگشایی مدارس است چنین واکسنی را به کودکان تزریق نماید از وزارت بهداشت خواستار صدور مجوز تزریق به کودکان 12 تا 18 سال در فاز بالینی و همچنین ادغام فازهای دوم و سوم بالینی میشود و دکتر زالی نیز آن را تأیید مینماید.
👈 از آنطرف مدیر پروژه واکسن کرونا در زمان اخذ مجوز بالینی اول، طی مصاحبهای به مردم این نوید را داده بود که دانشگاه طی دو تا سه هفته آتی واکسن را تولید و انبار مینماید تا پس از اتمام فاز سوم آن را روانه بازار نماید. این ادعای عامیانه از طرف مجری تولید یک واکسن در صورتی است که فازهای بالینی مطالعات تحقیقی محسوب میشوند که باعث تثبیت و اصلاح فرمولاسیون یک واکسن میشوند و امکانپذیر نیست که از ابتدا تولید انبوه واکسن داشته باشند و بعدازآن شروع به فاز مطالعات بالینی آن واکسن نمایند؟
♨️سخنی چند با کمیته ملی اخلاق و سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت...
نقدی بر مجوز اضطراری واکسن فخرا و تولید و انجام فاز بالینی واکسن نورا (6)
🔹آنچه مسلم است سیستم تولیدی پروتئین نوترکیب واکسن نورا پروکاریوتی است که مملو از اندوتوکسین است.
حذف کامل اندوتوکسینها از محصولات بیولوژیکی عملاً مقدور نیست و به حداقل یا حد آستانه رساندن آن نیز بسیار هزینهبردار است؛
👈اما وقتی دوز واکسنی بهصورت غیرمعمول تا ۱۲۰ میکروگرم لحاظ میشود معنایش این است که به همین میزان نیز اندوتوکسین در هر دوز واکسن انباشتهشده که میتواند همراه با تبعات التهاب لوکالی و سیستمی و بعضاً شوک انافیلاکسی همراه باشد.
🔹حال، با این واقعیتهای علمی، سرپرست بالینی این طرح چگونه متقاضی تزریق چنین ترکیبی از واکسن در جوانان کم سن شده است؟
🔸 متأسفانه این اقدامات پوپولیستی نسبت بهسلامت مردم در حالی رخ میدهد که رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله پزشک است، یعنی هم خود باید ضامن سلامت مردم باشد و هم بهعنوان رئیس یک دانشگاه، الگوی اخلاقگرایی در تحقیقات و الگویی در اجرای صحیح ترتیبات و دستورالعملهای علمی!
▫️امیدوارم که این گزارش مستدل و علمی سبب شود تا برخی اقدامات و مجوزهایی که بدون پشتوانه علمی است و میتواند سلامت جامعه را با خطر مواجه سازد، مورد بازبینی مجدد قرار گیرد و سرمایهگذاریها در حیطه مهم واکسن در مسیر درست هدایت شود.
*متخصص درزمینهٔ ویروس و واکسن
منبع (جهت مشاهده مستندات)👇
https://www.asriran.com/fa/news/803918
👆پروتیین اسپایک نورا چندین برابر دیگر واکسنهای پروتیینی می باشد
کــــرونـــا هـــراســـی
عضــویـــت در کـــانــال ایـــتا👇
https://eitaa.com/bioteroris