🦋 حیوانات حلال گوشت و حرام گوشت
❓متن پیام:
سلام وقت بخیر معیار تشخیص حلال گوشت یا حرام گوشت بودن حیوانات چیست
مرجع رهبری
✅ پاسخ
به طور کلی حیوانات حرام گوشت بر چند قسم هستند:
الف) حیوانات دریایی: از میان حیوانات دریایی فقط ماهی دارای فلس(پولک) حلال بوده و سایر ماهیان و حیوانات دریایی حرام گوشت هستند.
ب) حیوانات خشکی دو قسم هستند: اهلی و وحشی؛
حیوانات اهلی:
در میان حیوانات اهلی، خوردن گوشت تمام گونههای گوسفند، گاو و شتر حلال است، اما خوردن گوشت اسب و استر و الاغ مکروه است که کراهت گوشت اسب از بقیه کمتر است، ولی خوردن گوشت سایر حیوانات اهلی مثل سگ و گربه حرام است.
حیوانات وحشی:
از میان آنها آهو، گاو، بز کوهی، الاغ وحشی و گَوَزن حلال است و خوردن گوشت حیوانات درنده حرام است و آن حیوانی است که خوی درندگی دارد و دارای ناخن و دندان نیش قوی است؛ مثل شیر، پلنگ، یوز پلنگ، گرگ و یا دارای نیش ضعیفی است؛ مثل روباه، کفتار، شغال، و همچنین خرگوش -اگر چه از درندگان نیست- ولی حرام است و نیز همۀ حشرات و خزندگان؛ مثل مار، موش، سوسمار، قورباغه، خارپشت، سوسک، قاب بالان، کک، شپش و ... که قابل شمارش نیست. و نیز حیواناتی که مسخ شدند؛ مثل فیل، میمون، خرس و ... . و دلیل بر اینها روایتی است که از پیامبر (ص) نقل شده است.
ج) پرندگان: پرندگان حلال گوشت، دو علامت داشته و غیر از آن، تمام اقسام پرندگان، حرام گوشتاند.
پرندگانی که در هنگام پرواز بیشتر بال میزنند و کمتر بال خود را باز کرده و صاف نگه میدارند حلال گوشت میباشند؛ اما پرندگانی که در هنگام پرواز بیشتر بال خود باز کرده و صاف نگه میدارند و کمتر بال میزنند(کمتر بال خود را حرکت میدهند) حرام گوشت اند 2. پرندگانی که چینهدان یا سنگدان یا خار پشت پا داشته باشد حلال گوشت میباشد. (تذکر: پرندگانی که مانند شاهین و عقاب و باز چنگال دارند حرام گوشت هستند.)
د) حشرات: تمام اقسام حشرات حرام گوشتاند. (تذکر : اگر ملخ را با دست یا به وسیله دیگرى زنده بگیرند، بعد از جان دادن، خوردن آن حلال است ).
حیوانات حلال گوشت نیز در چند صورت خوردن گوشت آنها حرام میشود:
در صورت نجاست خوار شدن: حیوانی که از مدفوع و نجاست انسان تغذیه کنند. اما خوردن غیر مدفوع انسان و نجاسات دیگر سبب حرام بودن گوشت آن حیوانات نمیشود. صدق نجاست خوار بودن به این است که تغذیه آن حیوان فقط از راه خوردن نجاسات بوده و تغذیه دیگری نداشته باشد. (تذکر :حیوانی که بواسطه نجاست خواری حرام گوشت شده باشد بعد از استبراء گوشتش حلال میشود.).
در صورتی که انسان با آن حیوان نزدیکی کرده باشد. در روایتی حضرت علی (ع) میفرماید خوردن گوشت و شیر حیوانی که انسان با آن وطی کرده است حرام میباشد.
حیوانی که از شیر خوک استفاده کرده و به واسطه آن شیر، گوشت و استخوان در آن پدید آمده و رشد نماید
#حیوانات_حلال_گوشت
#حیوانات_حرام_گوشت
📚
منبع و مطالعه بیشتر
🅿️
@P_Ahkaam