5. تشویق وسیلهای برای ایجاد انگیزه است؛ بنابراین نباید به صورت هدف درآید و تمام ذهن و فکر کودک را به خود مشغول سازد؛ زیرا دراین صورت ، نقش بازدارنده پیدا میکند .
6. تشویق بهتر است در حضور جمع باشد؛ چون تأثیر بیشتری دارد.
7. پاک کردن الگوهای منفی
بررسیها نشان میدهد یکی از دلایلی که بعضی از کودکان و نوجوانان از داشتن حجاب خودداری میکنند؛ این است که از برخی اشخاص با حجاب، رفتار منفی یا بداخلاقی دیدهاند و این مسأله ناخودآگاه در نحوه حجاب آنها تاثیر منفی میگذارد. بنابراین خانوادهها باید الگوهای منفی را از ذهن کودکانشان پاک کنند. افرادی که در ظاهر مذهبی هستند هم باید بیشتر مراقب رفتارشان باشند که چنین مشکلاتی به وجود نیاید. مهمتر از همه اینکه خانوادهها باید الگوهایی مناسب که شعائر دینی و تربیتی را رعایت میکنند، به فرزندان خود معرفی نمایند.
8. داشتن همبازی همعقیده
کودکان بخشی از مهارتها را از طریق همبازیهای خود یاد میگیرند. تعلق به گروه، حسی است که خودش را از شش سالگی نشان میدهد. در این سن بهتر است که کودک، همبازی همعقیده داشته باشد. در واقع خانوادهها باید برای کودکان گروه سنی شش تا یازده سال، دوستی در نظر بگیرند که باحجاب باشد و آنها را به مدرسهای بفرستند که امور دینی در آن رعایت شود.
در معاشرتهای فامیلی هم باید به این قضیه توجه داشت. اما از آنجا که صلهرحم در اسلام مورد تأکید است، اگر با خانوادهای رفتوآمد داریم که فرزندانش حجاب را رعایت نمیکنند، این قضیه را باید برای کودکمان تفهیم کنیم که بیحجابی کار درستی نیست. متأسفانه بعضی از خانوادهها موضوعات مهم تربیتی را برای کودکانشان به درستی تشریح نمیکنند و باعث میشوند که در ذهن آنها هزاران سؤال بوجود آید.
نتیجه:
1.روش ﺷﻨﺎﺳـﯽ و ﺑﺮرﺳﯽ ﺷﯿﻮهﻫﺎي ﺻﺤﯿﺢ ﺗﺮﺑﯿﺘﯽ در ﻧﻈﺎم ﺗﺮﺑﯿﺘﯽ اﺳﻼم ، ﺟﺎﯾﮕﺎه ویژه اي دارد.
2. ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺗﺮﯾﻦ زﻣﺎن ﺑﺮاي دروﻧﯽ ﮐﺮدن ارزش ﻫﺎي اﺳﻼﻣﯽ و ﺗﺮﺑﯿـﺖ دﯾﻨـﯽ، دوره ﮐﻮدﮐﯽ و ﻧﻮﺟﻮاﻧﯽ اﺳﺖ که ﺑﺎﯾﺪ از ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﺷﯿﻮهﻫﺎي ﺗﺮﺑﯿﺘﯽ ﺑﻬﺮه ﮔﺮﻓﺖ ﺗﺎ ﻧﺘﺎﯾﺞ ﻣﻔﯿﺪ و ﻣـﺆﺛﺮي ﺑـﻪ دﺳـﺖ آﯾـﺪ.
3. برخی از روش ها عبارتند از:
تقویت باورهای دینی و افزایش بصیرت، روش الگویی، روش قصه گویی، روش محبت، ایجاد پیوند عاطفی میان کودک و اولیای دین، روش تشویق و...
🔰
@p_eteghadi 🔰