🔰 پاسخ:
1⃣ نکته اول: بله درست است که تمام ادیان الهی در زمان خود حق بوده اند؛ اما با گذشت زمان و تحریف آن شریعت، و آمدن شریعت های بعدی؛ شریعت قبلی منسوخ شده است. مثلا با آمدن حضرت عیسی علیه السلام شریعت حضرت موسی منسوخ شده و همه باید از حضرت عیسی علیه السلام پیروی می کردند و همچنین با آمدن اسلام؛ تمام پیروان انبیاء گذشته از آخرین پیامبر الهی تبعیت کنند.
👈 در واقع به استناد قرآن کریم ما یک دین بیشتر نداریم «إِنَّ الدّينَ عِندَ الله الإِسلامُ»(آل عمران/19) «قطعا دین نزد خداوند اسلام است.» بلکه این شریعت ها بوده است که یکی پس از دیگری آمده است.
✳️ قرآن به صراحت بیان میکند که بعد از آمدن قرآن و دین مبین اسلام، هیچ دین و آیینی از انسانها پذیرفته نیست و تمام ادیان نسخ شدهاند: «وَ مَنْ يَبْتَغِ غَيْرَ الْإِسْلامِ دِيناً فَلَنْ يُقْبَلَ مِنْهُ وَ هُوَ فِي الْآخِرَةِ مِنَ الْخاسِرِينَ (آل عمران/85) و هر كس جز دین اسلام، آيينى براى خود انتخاب كند، از او پذيرفته نخواهد شد، و او در آخرت، از زيانكاران است.»
2⃣ نکته دوم: چون در بین ادیان و اعتقادات و عملکرد آنها تضاد وجود دارد، بدون شک نمیتوان گفت همه آنان حق هستند؛ چون عقل بشری حکم میکند در بین دو حکم متضاد، تنها یکی درست است و نمیتواند هر دو درست باشد؛ این مطلب بدیهی است و از باب «اجتماع نقیضین» است که امکان ندارد، مثلاً مسیحیت به سه خدا معتقد هستند و اسلام معتقد است جز یک خدا وجود ندارد.
🔺 حال یک یا سه؟ تنها یکی از این دو درست است و یکی باطل، پس نمیتوان هر دو را حق و درست دانست. یا اینکه قرآن و اسلام میفرماید خداوند متعال جسم نیست و هیچگونه زاد و ولدی ندارد، اما یهود «عزیر» که از پیامبران الهی بود را پسر خدا مینامند، حال یا خدا پسر دارد یا نه؟ نمیتوان گفت هر دو درست میگویند و هم پسر دارد و هم ندارد. بالاخره یکی صادق است و یکی باطل.
❇️ یا آنکه اسلام میگوید تنها یک خدا وجود دارد ولی زرتشتیان معتقد به دو خدا هستند خدای خوبیها و خدای بدیها، حال کدام یک درست میگویند؟ پس چون اجتماع نقیضین محال است، نمیتوان گفت هر دو دین درست میگویند و هر دو دین حق هستند.
✳️ در رابطه با احکام هم این تضاد دیده میشود، مثلاً اسلام «شراب» را حرام میداند، اما مسیحیت آنرا حلال میداند؛ حال باید پرسید در زمان کنونی حکم خدا چیست؟ نمیشود که هم حلال باشد و هم حرام؟! یک فعل ممکن است در دو زمان دو حکم را داشته باشد؛ اما در یک زمان هرگز یک فعل دو حکم را ندارد.
_____
📚 لینک مطلب:
https://btid.org/fa/news/23253
🔰
@p_eteghadi 🔰