#انواع_غیبت_امام_زمان علیه السلام
👌در مورد انواع غيبت، حضرت امام سجاد (عليه السلام) میفرمايند:
🔸«إِنَّ لِلقائِم مِنَّا غَيبَتَين إِحداهُمَا أَطوَلُ مِنَ الأُخری .. و أَمّا الأُخری فَيَطُولُ أَمَدُهَا حَتّی يَرجَعَ عَن هذَا الأَمرِ أَکثَرُ مَن يَقُولُ بِهِ فَلَا يَثبُتُ عَلَيهِ إِلَّا مَن قَوِیَ يَقِينُهُ وَ صَحَّت مَعرِفَتُهُ وَ لَم يَجِد فِی نَفسِهِ حَرَجاً مِمّا قَضَينَا وَ سَلَّمَ لَنا أهلَ البَيتِ.»
☝️«و همانا برای قیام کنندۀ از ما، دو غیبت وجود دارد که یکی از این دو، طولانیتر از دیگری است... و اما دیگری، پس مدّت آن طولانی میشود تا اینکه غالب کسانی که به او اعتقاد داشتند، از این اعتقاد برمیگردند و کسی بر این امر ثابت نمیماند، مگر اینکه یقینش قوی و معرفتش صحیح باشد و در دلش، حرجی از آنچه حکم میکنیم، نبوده و تسلیم ما اهلبیت باشد».[1]
⬅️1. غیبت صغری 🌤
🌷غیبت صغری به دورهای از زندگی امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) گفته میشود که آن حضرت برای مدتی محدود، از دید عموم پنهان بودند. این دوره با شهادت امام حسن عسکری (علیه السلام) در سال 260 ق. آغاز شد و تا رحلت نایب چهارم امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) در سال 329 ق. ادامه یافت.
👈بنابراین دوران غیبت صغری،
محدود به 69 سال بود و در این دوره اگر چه حضرت غایب بودند و کسی اطلاعی از محل سکونت ایشان نداشت، اما ارتباط به طور کلی قطع نبود و شیعیان از طریق نایبان خاص حضرت میتوانستند مشکلات خود را حل نمایند و مسایل خود را از حضرت بپرسند. ایشان در این مدت، چهار نایب برای خود منصوب نمودند که هر یک بعد از فوت دیگری، عهدهدار این مهم میگردید.
📄اسامی آنان به ترتیب عبارت است از:
1⃣. ابوعمرو عثمان بن سعید عمری، از سال 260 ق. تا هنگام وفات (احتمالاً سال 267 ق.)
2⃣. ابوجعفر محمّد بن عثمان عمری، بعد از فوت پدر تا سال 305 ق.
3⃣. ابوالقاسم حسین بن روح نوبختی، از سال 305 ق. تا 326 ق.
4⃣. ابوالحسن علی بن محمّد سَمُری، از سال 326 ق. تا 329 ق.[2]
🖇ادامه دارد ...
📝پینوشتها:
[1] شیخ صدوق: کمـال الدین و تمـام النعمة، ج1، ص593.
[2] شیخ طوسی: غیبت، ص253؛ آیتالله صافی گلپایگانی: منتخب الأثر، ص458.
#پرسمان_مهدوی
┈┈•✾🌿🌺🌿✾•┈┈
@P_Mahdavi