🚨 رئیس جمهور که فرمانده جنگ اقتصادی است، درباره عملکرد ۳۸۲ شرکت دولتی در جنگ اقتصادی گزارش بدهد
#دکتر_سعید_جلیلی در نشست بررسی بودجه شرکتهای دولتی:
🔹۳۸۲ شرکت دولتی به عنوان بازوهای اجرایی در اختیار قوه مجریه قرار دارد؛ دولت مقتدر دولتی است که به جای شعار بتواند از فرصتهای خود به خوبی استفاده نماید.
🔹در شرایط جنگ اقتصادی، برنامه و بودجه این شرکتها باید متناسب با نقشآفرینی آنها در جنگ اقتصادی تنظیم شود و سهم هریک از آنها در انجام وظایفشان روشن باشد.
🔹رئیس جمهور که به گفته خود ایشان فرماندهی را در جنگ اقتصادی به عهده دارد، میبایست نحوه استفاده از فرصت این شرکت ها را برای مردم بازگو کنند و گزارش عملکرد بدهند.
🔹اینکه گفته شود در این شرکتها فساد رخ نداده یا ضرردهی نبوده، کافی نیست؛ هنر آنست که گزارش عملکرد سوددهی و تحقق بهرهوری مناسب آنها ارائه شود.
از جمله نقطه نظرات مطرح شده کارشناسان در این نشست:
➕دکتر وکیلی، معاون سابق سازمان برنامه و بودجه: این معقول نیست که تعداد کمی کارشناس نسبت صدها هزار میلیارد تومان بودجه شرکتهای دولتی تصمیم بگیرند.
➕دکتر همت قلی زاده، کارشناس ارشد سازمان برنامه و بودجه: وقتی نظر شرکتها درباره بودجه اختصاص یافته با کارشناس سازمان مغایر است، وزیر مربوطه فشار وارد میکند و سازمان هم باید کوتاه بیاید.
➕دکتر سکینه اشرفی، مدیر سابق سازمان برنامه و بودجه: متاسفانه قوه مجریه سازمان بازرسی ندارد و وظیفه مهمی چون نظارت پیشینی در سازمان برنامه و بودجه به خوبی اجرا نمیشود.
➕میعاد صالحی مدیرعامل سابق صندوق بازنشستگی:بسیاری از مدیران دولتی به دنبال این هستند که به جای استخدام در دستگاهها، در شرکتها استخدام شوند و در دستگاه خود مامور شوند؛ چرا که حقوق، مزایا و .. این شرکتها به مراتب بالاتر است.
➕دکتر مجید کریمی دبیر کارگروه اقتصاد: ادعای بودجهریزی مبتنی بر عملکرد همچنان در حد همان شعار باقی مانده است؛ برای تحقق چنین امر مهمی نیازمند تغییر روش نظارت به سمت نظارتهای آنلاین و سامانهای هستیم.
➕دکتر محمد شیریجیان، کارشناس مسائل اقتصادی: این شرکتها به دلیل اینکه میدانند بعداً بودجه در مجمع خودشان مصوب میشود حتی ارقام دقیقی را به مجلس ارائه نمیدهند، معمولا درآمد بیشتری محقق میکنند و هزینهها را متناسب با درآمدها افزایش میدهند.
➕محمدحسین فاطمی، کارشناس مسائل اقتصادی: شفافیت بعلت عدم اجرای قوانین ایجاد نمیشود؛ اطلاعات کارکنان، میزان حقوق، مزایا و معاملات عملا در این شرکتها شفاف نیست.
🇮🇷
@paidarialborz