💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
براي اينکه نمازم را اول وقت و قران خواندنم هميشگي باشه چکار کنم؟
🌺پاسخ:
حضرت باقر ـ عليه السلام ـ مي فرمايد: «كسي كه نماز واجب را در وقتش بخواند در حالي كه حق آن را بشناسد و چيزي را بر آن مقدم ندارد، خداوند برايش خلاصي از عذاب را مي نويسد (يعني او را عذاب نمي فرمايد) و كسي كه در غير وقت نماز آن را بخواند و كار دنيا را بر نماز مقدم بدارد، پس امر او با خدا است اگر خواست او را مي آمرزد و اگر خواست او را عذاب مي فرمايد (يعني نجات قطعي برايش نيست)».(1)
🌟حضرت ايت الله بهجت ميفرمودند: کسي که نماز اول وقت بخواند همه کارهايش در وقت خود سر و سامان ميگيرد اما کسي که نمازش را به تاخير بيندازد کارهاي زندگي اش، ازدواجش، شغلش و ... نيز به تاخير مي افتد.
🍀گاهي انسان براي برگزاري نماز در اول وقت انگيزه دارد. امّا كاري پيش مي آيد و مجبور مي شود كه نماز را به تاخير اندازد. به عنوان مثال وقتي كه نزديك به اول وقت و قبل از نماز ناهار مي خوريم طبيعتاً با شكم پر نماز خواندن مشكل است، بنابراين نماز را به بعد موكول مي كنيم و بعد هم كارهاي ديگر برايمان پيش مي آيد و فراموش مي كنيم. رفع اين مشكل، مبتني بر يك برنامه ريزي دقيق تر است. يعني طوري كار را شروع كند كه در اول وقت نماز، كارها ناتمام و ناقص نماند و آماده نماز شود. اگر بتوانيد خود را به خواندن نماز در اول وقت عادت دهيد نماز خواندن برايتان خيلي آسان خواهد شد.
تقيد به نماز جماعت يکي از بهترين راه ها براي پيدا کردن تقيد به نماز اول وقت است.
🌸با افرادي دوستي كنيد كه نماز مي خوانند و به نماز اول وقت اهميت مي دهند. يقيناً دوستان و كساني كه با آنها معاشرت داريم، در زندگي ما نقش دارند، در روايات زيادي از ائمة اطهار ـ عليهم السلام ـ به آثار مثبت و منفي دوستان بر زندگي انسان اشاره شده است كه مراجعة به آنها مي تواند راه گشاي زندگي مان باشد. بنابراين، چنانچه نمازگزار با افراد و دوستاني معاشرت داشته باشد كه اهل تقوا و راز و نياز با خدا باشند و به نماز اول وقت اهميت دهند به تدريج تحت تاثير قرار گرفته و خود نيز به نماز اول وقت اهميت خواهد داد. رسول خدا ـ صلي الله عليه و آله ـ نيز فرمود: «المرء علي دين خليله فلتنظر احدكم من يخالل»(2) «انسان پيرو دين دوستش مي باشد، پس دقت كنيد با چه كسي دوست مي شويد.»
🔹در مورد قرآن خواندن نيز سعي کنيد خود را مقيد کنيد که در بعد از نماز، در حد يک صفحه قرآن تلاوت کنيد. در صورتي که عادت به اين مساله کنيد به مرور مي توانيد ميزان آن را افزايش دهيد.
موفق باشيد.
پی نوشت:
(1) وسائل الشيعه، کتاب الصلوة، ابواب المواقيت، ج3، ص83، ح23.
(2) بحارالانوار، ج 74، ص 192
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹
@pasokhgoo1 👈
#اخلاقی