📚
اجازهی شوهر براي روزه قضا
❓
سؤال: آیا زن برای گرفتن روزهی قضا، باید از شوهرش اجازه بگیرد؟
✅
جواب:
🔹
#مقام_معظم_رهبری: اجازه از شوهر لازم نیست، مگر در مورد درخواست شوهر از زن، در امور زناشوئی، - تا قبل از ظهر - که در این صورت تمکین مانعی ندارد و روزه زن باطل میگردد، بله اگر وقت روزه تا ماه رمضال سال بعد ضیق باشد، بنابراحتیاط واجب زن نباید روزه خودش را باطل نماید.
🔸 آیتالله
#مکارم شیرازی: در روزههای قضايی که وقت آن کم است (مثلاً ۱۰ روزه قضا از رمضان گذشته مانده و ۱۰ روز نيز تا رمضان فرصت دارد) نيازی به اجازه شوهر نيست و بايد روزه بگيرد. ولي در روزههاي نذر و روزههاي قضايي که تا ماه رمضان وقت کافي دارد و روزه گرفتن مزاحم حقوق شوهر میشود بايد از شوهر اجازه بگيرد. البته در قضاي روزه رمضان که وقت کافي دارد اگر بدون اطلاع شوهر روزه گرفت و بعد از اذان ظهر شوهر تقاضاي تمکين و مانند آن نمود زن بايد روزه خود را ادامه دهد.
🔹 آیتالله
#سیستانی: اگر روزه مستحبی زن با حق استمتاع شوهر منافات داشته باشد حرام است و همچنین روزهای که واجب است ولی روز معینی ندارد مانند نذر غیرمعین، که در این صورت هم ـ بنا بر احتیاط واجب ـ روزه باطل است و از نذر کفایت نمیکند، و همچنین است ـ بنا بر احتیاط واجب ـ اگر شوهر، او را از گرفتن روزه مستحبی یا واجب غیر معین نهی نماید، اگرچه با حق او منافات نداشته باشد و احتیاط مستحب آن است که بدون اجازه او روزه مستحبی نگیرد.
🏷
پینوشت:
توضیحالمسائل، م ۱۷۴۰
#احکام
#احکام_روزه
#روزه_قضا