🔸️﷽🔸️
◀️
#قرآن_اخلاق_کرونا۴۳
🔵کرونا، امتحان یا عذاب الهی؟!(۶)
🔘در جلسات قبل بیان شد که فلسفه امتحانات الهی متعدد است. تضرع و خالص¬سازی به عنوان دو فلسفه مهم آزمایش بررسی شد. در این جلسه قصد داریم درباره «عذاب الهی»، فلسفه دیگر آزمایشات الهی گفتگو کنیم:
1) ⚡عذاب الهی
🔸️یکی از سنتهای الهی، آن است که امتی که از فرصت دعوت اولیای الهی استفاده نکرده و نسبت به زمینه¬های هدایت بی¬اعتناست و از هشدارهای تکوینی و تشریعی متنبه نمی¬شود را عذاب کند.
♦️درباره عذاب الهی باید به چند نکته توجه داشت:
1. عذاب برای امت¬هایی است که به دعوت انبیا و اولیا بی¬توجه هستند نازل می¬شود.
2. نزول عذاب نشان دهنده آن است که هیچ زمینه هدایت و خیری در آن امت وجود نداشته است.
3. عذاب بعد از مراحل دعوت، انذار، هشدار، و ... رخ میدهد.
4. نوع عذاب با شکل زندگی امت مدنظر و گناه آنان تناسب دارد. هر اندازه گناه و فساد شدیدتر باشد، عذاب نیز شدیدتر است.
5. عذاب الهی از راهی وارد می¬شود که امت نسبت به آن خود را ایمن می¬دیدند. مثلا قوم ثمود که بر معماری و خانه¬های محکم و رفیع خویش فخر می¬کردند، گرفتار زلزله شدند و با همان ساختمان¬ها عذاب شدند.
6. آنچه می¬تواند وسیله نجات باشد، همان وسیله عذاب هم هست. رود نیل سبب نجات امت موسی و عذاب امت فرعون شد. باران برای امتی عامل نجات از خشکسالی و برای گروهی عامل عذاب و سیل می-شود. پس نباید به اسباب تکیه کرد. تأثیر اسباب وابسته به اراده الهی است.
♦️در سوره اعراف به شرح عذاب برخی از امتها و ویژگی آنها اشاره شده است.
🔻- قوم نوح}:
حتی افرادی که نوعی نسبت خانوادگی با اهل ایمان داشته باشند، نیز از عذاب ایمن نیستند، (فرزند نوح}) محور نجات ایمان و عمل صالح است.
🔻- قوم عاد}:
پیامبرشان حضرت هود} بود و در منطقه ای خوش آب و هوا کشاورزی می¬کردند. هفت شبانه روز باد هولناکی وزید و ایشان را نابود کرد.
🔻- قوم ثمود}:
پیامبرشان حضرت صالح} بود و ویژگی اصلی ایشان این بود که در کوهستان زندگی می کردند و قلعه ها و خانه هایی با سنگهای عظیم ساخته بودند که در امان باشند. از پیامبرشان درخواست خروج ماده شتری از کوه کردند. پس از این معجزه 70 نفر ایمان آوردند اما به دستور پیامبرشان گوش نداده و آن شتر را کشتند و تنها 5 یا 6 نفر اهل ایمان ماندند. چون شتر صالح} آیه مبصره الهی بود که هر شخص منصفی را به ایمان وادار می¬کرد، بدون درخواست پیامبرشان برایشان عذاب الهی نازل شد و به زلزله و صاعقه و صیحه آسمانی دچار شدند. باید توجه داشت که هر گاه آیه مبصره الهی آمد و تکذیب شد عذاب الهی بدون نیاز به درخواست پیامبر نازل می¬شود.
♦️در حال حاضر نیز انقلاب اسلامی آیه مبصره است. جنگهای گرم و سرد، فتنه های مختلف، مشکلات اقتصادی و دفاعی و... که همگی به لطف الهی پشت سرگذاشته شده اند همگی آیات مبصره ای هستند که در صورت کفران و بی توجهی به آنها عذاب الهی را در پی خواهد داشت.
🔻- قوم لوط}:
این قوم با آلودگی به گناهان جنسی خود را مستحق عذاب الهی کردند و به بارش سنگ از آسمان دچار شدند. گناه قوم لوط} ابداعی بود و پیش از آن هیچ قومی به آن آلوده نشده بودند. لذا عذاب الهی هم شدید و جدید بود.
🔻- اصحاب مدین:
پیامبرشان حضرت شعیب} بود و پیشه مردم تجارت بود و به این واسطه در رفاه کامل به سرمی¬بردند. به واسطه کم فروشی و مفاسد اقتصادی به عذاب زلزله دچار شدند.
♦️آیات:
⚡فَكُلاًّ أَخَذْنا بِذَنْبِهِ فَمِنْهُمْ مَنْ أَرْسَلْنا عَلَيْهِ حاصِباً وَ مِنْهُمْ مَنْ أَخَذَتْهُ الصَّيْحَةُ وَ مِنْهُمْ مَنْ خَسَفْنا بِهِ الْأَرْضَ وَ مِنْهُمْ مَنْ أَغْرَقْنا وَ ما كانَ اللَّهُ لِيَظْلِمَهُمْ وَ لكِنْ كانُوا أَنْفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ (عنکبوت:40)
⚡وَ ما أَصابَكُمْ مِنْ مُصيبَةٍ فَبِما كَسَبَتْ أَيْديكُمْ وَ يَعْفُوا عَنْ كَثيرٍ (30شوری)
⚡وَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً قَرْيَةً كانَتْ آمِنَةً مُطْمَئِنَّةً يَأْتيها رِزْقُها رَغَداً مِنْ كُلِّ مَكانٍ فَكَفَرَتْ بِأَنْعُمِ اللَّهِ فَأَذاقَهَا اللَّهُ لِباسَ الْجُوعِ وَ الْخَوْفِ بِما كانُوا يَصْنَعُون(نحل:112)
⚡ أَ فَأَمِنَ الَّذينَ مَكَرُوا السَّيِّئاتِ أَنْ يَخْسِفَ اللَّهُ بِهِمُ الْأَرْضَ أَوْ يَأْتِيَهُمُ الْعَذابُ مِنْ حَيْثُ لا يَشْعُرُونَ (45)أَوْ يَأْخُذَهُمْ في تَقَلُّبِهِمْ فَما هُمْ بِمُعْجِزينَ (46) اوْ يَأْخُذَهُمْ عَلى تَخَوُّفٍ فَإِنَّ رَبَّكُمْ لَرَؤُفٌ رَحيمٌ (47نحل)
••✾❀🕊🍃🌺🍃🕊❀✾••
☜【پیام_معنوی】
✅
@pmsh313
••✾❀🕊🍃🌺🍃🕊❀✾••