حجاب باعث خوشبختي، در دنيا و سعادت در آخرت است
حجاب، کلمه ايست عربي که در دو معناي «پوشيدن» و «پرده» به کار مي رود. عفاف نيز واژه اي عربي است که در معناي «خود نگهداري» و «بازداشتن نفس از خواهش هاي شهواني» کاربرد دارد. به عبارتي ديگر، حجاب، همان پوشش ويژه و عفت، يک خصلت، بينش و منش است؛ لذا مي توان گفت حجاب پوشش بيروني است، ولي عفت هم پوشش بيروني و هم پوشش دروني مي باشد.
بين حجاب و پوشش ظاهري و عفت و بازداري باطني انسان، تاثير و تاثر متقابل است؛ بدين ترتيب که هر چه حجاب بيشتر و بهتر باشد، در تقويت و پرورش روحيه ي باطني و دروني(عفت) تاثير کيفي تري دارد؛ و بالعکس، هر چه عفت دروني بيشتر باشد، باعث حجاب و پوشش ظاهري بهتر در مواجهه با نامحرم مي¬گردد.
حجاب و عفاف فطريست:
حجاب و عفاف، ريشه در فطرت انسان دارد و مساله حجاب در برابر نامحرم، مورد تاکيد موکد اسلام است؛ لذا اگر انسان براساس فطرت الهي رشد نمايد و تربيت شود، هرگز خواهان عريان شدن و نمايش فروج نيست، بلکه خواهان حفظ فروج از گناه (عفت ) و پوشش کامل (حجاب) مي باشد.
اسلام، زن را انساني کامل و داراي همه حقوق و مسئوليت هاي بشري مي داند که مي تواند با حفظ و پرورش گوهر وجود خود، به بالاترين موقعيت هاي معنوي، پرواز کند. در اين جايگاه، زن سرچشمه همه خوبي ها و برکات دنيا و آخرت است. حجاب ابزاريست که با استفاده از آن، قدر اين گوهر دانسته مي شود تا وسيله اي براي هوس راني و خدمتکاري مردان منحرف، تبديل نشود. پوشش زنان، خاص دين اسلام نيست، بلکه در اديان ديگر نيز به اين مهم توجه و تاکيد شده است. به استناد مطالب مندرج در صفحه 30 از جلد 12 کتاب "تاريخ و تمدن" ويل دورانت، مورخ نامدار جهان، در خصوص قوم يهود و قانون قلمود " اگر زني به نقض قانون يهود مي پرداخت، چنانکه مثلا بي آنکه چيزي بر سرداشت، به ميان مردم مي رفت يا با هر سخني از مردان درد و دل مي کرد، يا صدايش آنقدر بلند بود که چون در خانه اش تکلم مي نمود، همسايگانش مي توانستند سخنان او را بشنوند، درآن صورت، مرد حق داشت بدون پرداخت مهريه او را طلاق دهد".
در آيه شريفه 59 از سوره مبارکه احزاب، خداوند متعال مي فرمايد:
" يا أيها النًّبِيُّ قُلْ لِأْزواجِکَ وَ بَناتِک و نِساءِ المُؤْمِنينَ يُدْنينَ عَليْهِنَّ مِنْ جَلابيهنَّ ذلک أدْفي أنْ يُعْرَفْنِ فَلا يُؤْذَيْنَ و کان اللهُ غَفوراً رحيماً: اي پيامبر، به زنان و دخترانت و به زنان مومنان بگو پوشش هاي خود را بر خود فروتر گيرند، اين براي آنکه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگيرند (به احتياط) نزديکتر است و خدا آمرزنده و مهربان است."
پيامبر اکرم(ص) نيز فرمودند: "زنان خود را با پوشش اندام و جسم، از ديدار نامحرمان باز داريد، که زنان هرچه پوشيده تر باشند، سعادتمندتر هستند" (سفينه البحار، ج 2، ص298)
نقش حجاب در تحکيم خانواده:
شکي نيست که يکي از عوامل مهم در تشکيل و استحکام خانواده، رعايت حجاب است؛ چرا که تقيد به تشکيل خانواده در نزد مردم يک جامعه، باعث محدوديت رابطه زناشويي فقط در ساختار خانواده (بين زن و شوهر) مي شود و جوانان به ازدواج و تشکيل خانواده گرايش پيدا مي¬کنند و خانواده هايي تشکيل شده نيز ثبات و استحکام بيشتري خواهند داشت؛ در اين بين، بيشترين نفع و فايده، نصيب زنان خواهد شد، زيرا با مستحکم شدن خانواده، بانوان از محبت و حمايت روحي و عاطفي همسران خود برخوردار مي شوند، در حاليکه اگر بدحجابي و بي حجابي و خودنمايي بطور تحريک کننده و افسار گسيخته و غير مشروع در جامعه اي رواج پيدا کند، روابط جنسي و نامشروح و لجام گسيخته در خارج از محيط خانواده ممکن مي گردد، لذا اعتقاد به تشکيل خانواده سست، و پايه هاي يک خانواده متزلزل خواهد شد و زمينه براي انگيزه تشکيل کانون گرم خانواده فراهم نخواهد شد؛ در اينصورت آسيب هاي فراواني که بعضاً زمينه ساز بستر جرايم خواهد شد، متوجه جامعه مي شود، لذا در پرتو رعايت حجاب اسلامي است که نهاد گرم خانواده تشکيل، و درخشش و بالندگي و استحکام لازم را پيدا خواهد کرد.
نتيجه گيري:
نزديکي به خداي متعال و تقويت معنويت در زندگي، در نتيجه تحصيل رضايت حضرت باريتعالي، آرامش روحي و رواني بدليل داشتن روحيه عزت و اعتماد به نفس ناشي از رعايت حجاب و عفاف، استحکام و بهبود در روابط خانوادگي با تمرکز به خواسته هاي به حق اعضاي خانواده در مسير رسيدن به ايجاد کانون گرم و صميمي، اعطاي هويت الهي به زن و عدم استفاده ابزاري از زن در جامعه، و نهايتاً عدم شيوع فحشا و منکرات ناشي از طمع ورزي به نواميس، مهمترين آثار، فوايد و برکات حفظ حجاب و عفاف در جامعه مي باشد؛ بنابراين، حجاب در جامعه اسلامي، يکي از مهمترين ابزار خوشبختي در دنيا و سعادت در آخرت است.
🚨 کانال پلیس استان ایلام در ایتا 🚨
https://eitaa.com/police_ilam