با سلام و ادب
شایسته بود رئیس جمهور محترم در ادامه دستور خود به سوالات اساسی در این رابطه پاسخی هرچند اجمالی ارائه میدادند.
۱. اولا اینکه آیا دستگیر شدگان بر اساس قوانین موجود در دانشگاهها و یا نظام قضایی دستگیر شدند و یا بنا به سلیقه برخی متولیان امور در دانشگاهها ؟ !
چرا آقای رئیس جمهور بجای دستور به بررسی موضوع و تفکیک نوع جرم و انواع مجرمان به طور مطلق از آزادی دستگیرشدگان سخن گفتند ؟ !
۲. تکلیف قسم آقای رئیس جمهور بر اجرای قانون چه میشود ؟! اگر قرار باشد قانون اجرا شود اول حامی قانون پس از رهبری معظم چه کسی شایسته تر از روسای قوای سه گانه بویژه رئیس جمهور است؟!
۳. مهمترین ایراد نظام قضایی و اجرایی ما فقدان نظارت کافی و رساندن مجرمان به کیفر شایسته آنان است ؛ آیا بهتر نبود رئیس جمهور محترم، خود بر طبل این ایراد ننوازد ؟! و بیش از پیش موجبات یاس احاد مطالبه گر و عدالتخواهان جامعه را فراهم نیاورد ؟!
۴. جرم از احاد جامعه بد است اما از سوی فرهیختگان جامعه بدتر اگر قرار باشد در نظام اولویت های قضایی هر جامعه رسیدگی به کار مجرمان را تسریع و تشدید کنند اول باید بیش و پیش از همه ، جرم این قشر از جامعه را بررسی نموده و به کیفر شایسته آنان برسانند؛ چون جامعه فرهیختگان عالمانه تر و عامدانه تر مرتکب جرم میشوند تا سائر اشخاص لذا اگر قرار باشد از جرم مجرمان دانشگاهی یا حوزوی جامعه اغماض شود از جرم اقشار پائین تر به مراتب باید سریعتر و جدی تر اغماض شود ، سوال اینجاست آیا آقای رئیس جمهور تبعات اغماض از کلیه مجرمان کشور و آزادی آنها را میپذیرند ؟! در اینصورت آیا دیگر امنیتی در جامعه باقی خواهد ماند ؟! آیا چیزی جز هرج و مرج نصیب جامعه خواهد شد ؟ !
۵. بی تردید آقای رئیس جمهور پیش از سخن و بیش از همه میدانند مجرمان دانشگاهی معمولا جرم های سیاسی امنیتی داشته و کسانی بودند که در جریان فتنه های براندازانه نظام بر اراده و گستاخی اغتشاشگران مجرم میدمیدند و بلکه نقش امید دهنده و رهبری آنها را بعهده داشته اند سوال اینجاست اگر قرار باشد این مجرمان از بند مجازات آزاد شوند آیا این موضوع به خط براندازی و رهبران خارج نشین و بیگانه آنها در انجام جرم و امید به حمایت آقای رئیس جمهور را به عنوان گام نخست در مرحله اغتشاشات بعدی قرار نخواهند داد ؟!
۶. با توجه به اینکه در جریان انتخابات اخیر ریاست جمهوری، مجرمانی چون خاتمی و متهم بزرگی چون روحانی و برخی دیگر از فتنه گران برانداز بودند دستور رئیس جمهور به این موضوع آنهم در اولین ماه ریاست وی بر قوه اجرایی جای این شائبه را بوجود نمیاورد که این اقدام رئیس جمهور متاثر از فشارهای این دسته از حامیان انتخاباتی وی بوده است و چه بسا نوید دهنده اغتشاشاتی بزرگتر از فتنه های سابق ؟!
۷. آیا این عمل نوعی الگو دهی به تمامی وزرا ، معاونان و مدیران مجموعه دولتی در سوء استفاده از فرصت ها جهت اعمال نفوذ و حرکت فرای قانون و بلکه علیه قانون نمی باشد ؟!
۸. هرچند دستور رئیس جمهور به آزادی دستگیر شدگان و یا اغماض از مجازات دانشگاهی برای محکومین کمیته های انضباطی دانشجویی و انتظامی اساتید دانشگاهها قدری مجمل مینماید اما به هر صورت بخشی از محکومان دانشگاهی که به دلیل دستگیری ، محکومیت قضایی دارند دستور و یا موافقت به آزادی آنها برابر با قانون اساسی تنها از اختیار رهبری معظم انقلاب است ، دستور رئیس جمهور به آزادی دستگیر شدگان و یا این دسته از محکومان دخالت در حریم اختیارات رهبری سوء استفاده از فرصت و موجب نگرانی دلسوزان نظام نیست ؟ !
و نیز آیا این دستور اراده و استقلال اعضای کمیته های انضباطی دانشجویی و انتظامی اساتید در دانشگاهها را سست نخواهد کرد ؟!
بنا بر این از تمامی وزراء محترم مورد خطاب و متولیان امور در دستگاه قضا انتظار میرود پیش از هرگونه اقدام در خصوص این دستور شفاهی آقای رئیس جمهور مراتب و تبعات عمل به این دستور را به ایشان گوشزد نموده و و با ایشان مذاکره نمایند و هیچ کاری را بدون هماهنگی با دستگاههای امنیتی انجام ندهند، خصوصا اینکه دستگاه قضا مستقل از دستگاه اجرایی تحت نظر ریاست محترم قوه قضائیه بوده و بدون رعایت قوانین و بخشنامه های آن قوه و یا دستور ریاست محترم آن ، مجاز به ترک و یا انجام هیچ اقدامی نمیباشند.
ما بر این باوریم ریاست محترم جمهور در مقام تبیین یک مسئله و بیان یک خواسته بعضا دچار لغزش میشوند که تبیین صحیح آن مسئله و موضوع نوعی برادری و حمایت از ایشان محسوب میشود.
خدایا یک لحظه ما را به خودمان واگذار نفرما و از خط ولایت جدا مگردان
برادر شما.
قم . ورامین . غلامی