#گزیده_نکات_تفسیری
#صفحه_7
❇️به دیگران
#توصیه مىکنید اما خودتان چرا ؟!
💠أَ تَأْمُرُونَ النَّاسَ بِالْبِرِّ وَ تَنْسَوْنَ أَنْفُسَكُمْ وَ أَنْتُمْ تَتْلُونَ الْكِتابَ أَ فَلا تَعْقِلُونَ (۴۴/بقره)
🌱آيا مردم را به نيكی دعوت كرده و خودتان را فراموش مینماييد؟ با اينكه شما كتاب (آسمانی) را میخوانيد، آيا هيچ فكر نمیكنيد؟
🔹گرچه روى سخن در آیات فوق همچون آیات قبل و بعد ، به بنى اسرائیل است ، ولى مسلما مفهوم آن گسترده است و دیگران را نیز شامل مىشود .
🔹به گفته مفسر معروف طبرسى در مجمع البیان علما و دانشمندان یهود قبل از بعثت محمد (صلىاللهعلیهوآلهوسلّم) مردم را به ایمان به وى دعوت مىکردند و بشارت ظهورش را مىدادند ولى خود هنگام ظهور آن حضرت از ایمان آوردن خود دارى کردند.
🔹و نیز همان مفسر بزرگ نقل مىکند که بعضى از علماى یهود به بستگان خود که اسلام آورده بودند توصیه مىکردند به ایمان خویش باقى و ثابت بمانند ولى خودشان ایمان نمىآورند.
🔹لذا نخستین آیه مورد بحث آنها را بر این کار مذمت کرده مىگوید آیا مردم را به نیکى دعوت مىکنید ولى خودتان را فراموش مىنمائید ( ا تامرون الناس بالبر و تنسون انفسکم ) .
با اینکه کتاب آسمانى را مىخوانید آیا هیچ فکر نمىکنید ( و انتم تتلون الکتاب ا فلا تعقلون).
🔹اصولا یک برنامه اساسى مخصوصا براى علماء و مبلغین و داعیان راه حق این است که بیش از سخن ، مردم را با عمل خود تبلیغ کنند همانگونه که در حدیث معروف از امام صادق (علیهالسلام) مىخوانیم : کونوا دعاة الناس باعمالکم و لا تکونوا دعاة بالسنتکم مردم را با عمل خود به نیکیها دعوت کنید نه با زبان خود.
🔹تاثیر عمیق دعوت عملى از اینجا سرچشمه مىگیرد که هر گاه شنونده بداند گوینده از دل سخن مىگوید و به گفته خویش صددرصد ایمان دارد گوش جان خود را به روى سخنانش مىگشاید و سخن که از دل برخیزد بر دل مىنشیند ، و در جان اثر مىگذارد ، و بهترین نشانه ایمان گوینده به سخنش این است که خود قبل از دیگران عمل کند .
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔
@quranpuyan