🖋 برشی از مطالب مطرح شده در جلسه سوم دوره نویسندگی خلاق
ارائه: استاد علی اصغر کاویانی
✅
علائم نگارشی، نشانه هایی هستند که کمک میکنند تا منظور نویسنده به روشنی به مخاطب منتقل شود.
⚠️
متاسفانه در فضای رسانه ای مجازی، از واژه نگاری و عبارت پردازی تا تغییرات در علائم نگارشی، خلل هایی بوجود آمده است. هرچند قبلا استفاده و تنظیم علائم نگارشی را وظیفه ویراستار و در سیر ویرایش متن میدانستند، اما حقیقت آن است که بکار بردن صحیح این علائم از وظایف نویسنده است، تا کلمات به درستی خوانده و به سهولت فهمیده بشود. خواننده نباید در حین خواندن متن با جملات درگیر شود تا ترتیب و مفهوم آن را درک کند.
🔺 به کار بردن
فاصله و نیم فاصله یک تکنیک است که بخشی از مشکلاتی که در مسیر خواندن پیش می آید را رفع میکند.
اصل بر این است که واژه در متن و جمله، مستقل است پس باید با کلمات قبل و بعد از خودش یک فاصله داشته باشد.
🔘
علامت نقطه، در پایان جمله ای که معنای آن تمام شده است، قرار داده میشود. همچنین در بین حروف اختصاری مثل «ه. ش» و یا بعد از عدد، شماره های تقسیمکننده نیز استفاده می کنیم.
🔹
علامت ویرگول، نشانه ی توقف کوتاه یا تنفس بین دو عبارت یا دو جمله است و از ترکیب خوانی های غلط جلوگیری میکند و نیز زمانیکه جمله تمام شده باشد اما پس از آن کلمات تعلیلی بیایند استفاده میشود به این معنا که جمله آتی، مفهوم جمله قبل را تکمیل میکند.
⬇️ در آدرس هایی که در
پاورقی ذکر میشود نیز،قسمت ها را با ویرگول تفکیک میکنند.
گاهی هم ویرگول در قبل و بعد از بدل قرار میگیرد.
🔻
علامت نقطه ویرگول، زمانیکه جمله به تنهایی مفهوم کامل را نمی رساند و معنای آن با جمله ی بعدی تکمیل میشود،مورد استفاده قرار میگیرد. با این حال استفاده ی زیاد از این علامت، صورت متن را زمخت و بد فرم میکند و باید به اندازه ی ضرورت بکار برده شود.
پ.ن: علاقه مندان به شرکت در دوره های مدرسه رحا با ای دی ادمین مراجعه کنند:
@adm_schl
#نویسندگی_خلاق
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحامدیا)
🆔
@rahamedia