علل مخالفت من با ۸۵ی شدن لایحه عفاف و حجاب
1⃣ برخلاف ادعای موافقان، قانونگذاری در کمیسیون ۸۵، بستهتر و محدودتر از قانونگذاری در صحن علنی است. یک بعدی و سلیقهای شدن مصوبات، عدم امکان رای و لذا بیانگیزگی سایر نمایندگان از شرکت در کمیسیون، احتمال به نصاب نرسیدن تعداد اعضا در بسیاری از جلسات و بروز مصوبات استمزاجی، امکان تاثیرگذاری قویتر لابیها بر یک کمیسیون، عدم شفافیت مذاکرات و رایهای کمیسیون، و عدم امکان فیزیکی حضور حداکثری نمایندگان در کمیسیون، از ایرادات وارد بر قانونگذاری در روش ۸۵ی است.
2⃣ اگر قانون عفاف و حجاب در صحن علنی بررسی و تصویب میشد، امکان آسیبشناسی و نقد علنی دهها سازمان مسئول در این حوزه فراهم بود؛ که بدین ترتیب، این امکان از مجلس سلب شد.
3⃣ در موضوع حساسی مثل #حجاب و عفاف و با توجه به جنبه اجتماعی فراگیر آن، قانونگذاری در مقابل چشم مردم، و انتشار تدریجی مواضع و مذاکرات مخالف و موافق، سبب رشد افکار عمومی و آمادهسازی فضای فرهنگی و اجتماعی کشور برای اجرایی شدن قانون میشد؛ که بدین ترتیب این امکان هم سلب گردید. و جامعه به یکباره با یک قانون جدید و نامانوس و در اجرا با چالشهای گوناگون مواجه خواهد بود.
4⃣ اطمینان دارم مسئله بیحجابی، بدون نقشآفرینی و مشارکت مردمی، ریشهکن نخواهد شد. همچنان که انقلاب را هم مردم ایجاد کردند
نمیشود در این مسئله از صراحت و صداقت با خود مردم فرار کنیم و انتظار داشته باشیم مسئله حل شود. ورود شجاعانه و شفاف مجلس به این لایحه، میتوانست زمینه اعتماد و اتکا به مردم را در حاکمیت ارتقا دهد.
#روح_الله_ایزدخواه@dr_izadkhah