🔰
#تحلیل_و_تبیین | حکمت یک حکم
👈🏻 درباره سیاست فرهنگی متکی به مردمسالاری دینی
📝 یادداشتی به قلم آقای دکتر فرشاد مهدیپور، معاون مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بررسی دلالتهای حکم انتصاب نماینده جدید ولیفقیه در روزنامه اطلاعات از دیدگاه حکمرانی فرهنگی
🔻 مردم بهعنوان اصلیترین شاخص تجلی جمهوری در ایران انقلابی، یک سطح مسطح و یکنواخت نیستند؛ مذهب (و بعضاً دین)، قومیت (و بعضاً نژاد)، جنسیت، تحصیلات، درآمد، لهجه (گویش و بعضاً زبان) و ... زیرساخت فرهنگ و عرصه عمومی را فراهم میکند، همانگونه که قرآن میفرماید: «أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَأُنْثَىٰ وَجَعَلْنَاکُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا».
🔹 برخی در سه دهه اخیر به نادرستی تلاش کردهاند جامعه ایرانی را قطبی تحلیل کنند. قطبیکردن فرهنگ مردم، برآمده از تفکیکهای سیاسی راست و چپ است که چندان با کنش سیاسی ایرانیان تطابق نداشته و ندارد و عرفاً یک برچسب/عنوان بوده است. تابع قطبیدیدن وضع مردم، تعارض و تضاد و تلاش برای حذف رقیب است و چه خسارتبار است چنین اندیشهای!
🔹 باید سنخشناسی مردم ایران را طیفی توصیف کرد؛ چون در پسزمینه همه آنها، خداباوری بهعنوان یک امر نهادینهشده و مفروض است و طیفبندی رنگی آن (برخلاف سیاه، سفید و خاکستری دیدن) با درنظرگرفتن غلظت و عمق خداباوری و تعلق خاطر به این ایده که قدرت از آن ذات اقدس اله است، محقق میشود.
🔍 ادامه را بخوانید👇
https://khl.ink/f/50438