🔰 سی روز سی آیه (18)
💠 روش های شیاطین (5) وسوسه و ایجاد خطورات ذهنی
مِنْ شَرِّ الْوَسْواسِ الْخَنَّاسِ (4) الَّذي يُوَسْوِسُ في صُدُورِ النَّاسِ (5) (سوره ناس)
✍ ترجمه: [بگو: پناه مىبرم به پروردگار مردم] از زيان وسوسهگر كمين گرفته و پنهان، (4) آنكه همواره در سينههاى مردم وسوسه مىكند (5)
نکات:
🔹 1- یکی از کارهایی که شیاطین انجام می دهند وسوسه است. وسوسه به معنای انتقال مفاهیم به قلب و دل است بدون تکلم واضح و روشن. به نوعی اگر بخواهیم معادلی عرفی برای وسوسه بیان کنیم می توانیم به «پچ پچ کردن های درگوشی» معنا کنیم زیرا به نظر می رسد در معنای وسوسه چند عنصر وجود دارد: الف)- حالت مخفی بودن و ظاهر و آشکار نبودن. ب)- تکرار. ج)- درگیر کردن دل و ذهن. و شاید یکی از معانی این آیه قرآن که می فرماید: «إِنَّمَا النَّجْوى مِنَ الشَّيْطانِ» همین وسوسه باشد.
🔹 2- روش شیطان برای اغفال حضرت آدم علیه السلام و حوّا نیز همین وسوسه بوده است: «فَوَسْوَسَ لَهُمَا الشَّيْطانُ» (اعراف:20) و «فَوَسْوَسَ إِلَيْهِ الشَّيْطانُ قالَ يا آدَمُ هَلْ أَدُلُّكَ عَلى شَجَرَةِ الْخُلْدِ وَ مُلْكٍ لا يَبْلى» (طه:120). پس روشن می شود که وسوسه تا چه اندازه می تواند تأثیرگذار باشد.
🔹 3- همانطور که در سوره ناس از وسوسه های شیطان خناس به خداوند پناه می بریم در سوره مؤمنون آیه 97 نیز با تعبیر دیگری به اهمیت پناه بردن به خداوند متعال از وسوسه های شیاطین اشاره شده است: «وَ قُل رَّبِّ أَعُوذُ بِكَ مِنْ هَمَزَاتِ الشَّيَاطِينِ». از این نکته نیز اهمیت و پر آسیب بودن وسوسه معلوم می شود.
🔹 4- در رابطه با علاج وسوسه های شیطانی مطلب فراوان است ولی به ذکر یک روایت بسنده می کنیم: زراره و ابی بصیر نقل می کنند که از امام صادق علیه السلام سوال کردیم که شخصی است که در نمازش زیاد شک می کند حتی اگر اعاده هم کند باز شک می کند، وظیفه اش چیست؟ امام صادق علیه السلام پاسخ دادند: «يَمْضِي فِي شَكِّهِ ثُمَّ قَالَ لَا تُعَوِّدُوا الْخَبِيثَ مِنْ أَنْفُسِكُمْ بِنَقْضِ الصَّلَاةِ فَتُطْمِعُوهُ فَإِنَّ الشَّيْطَانَ خَبِيثٌ يَعْتَادُ لِمَا عُوِّدَ فَلْيَمْضِ أَحَدُكُمْ فِي الْوَهْمِ وَ لَا يُكْثِرَنَّ نَقْضَ الصَّلَاةِ فَإِنَّهُ إِذَا فَعَلَ ذَلِكَ مَرَّاتٍ لَمْ يَعُدْ إِلَيْهِ الشَّكُّ قَالَ زُرَارَةُ ثُمَّ قَالَ إِنَّمَا يُرِيدُ الْخَبِيثُ أَنْ يُطَاعَ فَإِذَا عُصِيَ لَمْ يَعُدْ إِلَى أَحَدِكُمْ.» (الكافي، ج3، ص: 358) یعنی: به شکش اعتنا نکند، شیطان خبیث را به وسیله شکستن نماز به خودتان عادت ندهید تا در نتیجه در شما طمع کند، شیطان خبیث است و به هر چیزی عادتش دهید عادت می کند، پس هر کس زیاد شک می کند به شکش اعتنا نکند و نماز را ادامه دهد و نماز را نشکند، اگر عدم توجه به شک را چند بار انجام دهید شک دیگر به سمت شما باز نمی گردد، سپس فرمودند: شیطان خبیث می خواهد که در این وسوسه هایی که می کند اطاعت شود اما زمانی که عصیان شود و به وسوسه هایش اعتنا نکنید به سوی شما بازنمی گردد.
◀️التماس دعا
سروران عزیز:
به جمع دوستان خود در قرارگاه رسانه ای بصیر(قرب) و مراکز تحت امر آن بپیوندید و با اطمینان خاطر و به دور از غلو و تبلیغات از مطالب آن بهره ببرید.
در جهاد تبیین یاریگر همرزمان خود باشید:https://eitaa.com/joinchat/4197974043Cc847276a8b