❓
#سوال525 :
⚜
#اعتقادی
سلام دگرگونی احوال انسان بصورت روزانه از غم به شادی وبالعکس وبدون هیچ دلیلی دلیلش چیه؟ممنون میشم نظر حاج آقا رو بدونم
📚 پاسخ
#آقا_سید :
انسان مجموعه ای از احساسات و عواطف گوناگون است. ترس، محبت، خشم، غم و شادی از رایج ترین احساسات آدمی است. علل و عوامل گوناگونی سبب غلبه ی حسی خاص در درون انسان می شود که غالبا منشا این عوامل شناخته شده است اما گاه هیچ عامل محسوس و شناخته شده ای برای وجود یک حس در درون شخص دیده نمی شود.
اما در روایات دو دلیل برای برخی ازین نوع حالات بی دلیل داریم :
.
1 - به سبب طینت واحد مومنین با یکدیگر اندوه و شادی یکی از برادران دینی به دیگران منتقل می شود. به نقل از جابر جعفى ـ
: در حضور امام باقر علیه السلام دلم گرفت . عرض كردم : فدایت شوم ، گاهى اوقات بدون آن كه مصیبتى یا گرفتاریى به من رسد، اندوهگین مى شوم، چندان كه همسرم و دوستم آن را در چهره ام مى خوانند. فرمود : همین طور است، جابر !
خداوند عزّ و جلّ مؤمنان را از طینت بهشتى آفرید و از نسیم روح خویش در آنها روان ساخت، از این روست كه مؤمن برادر تنى مؤمن است . پس هرگاه به یكى از آن ارواح در شهرى اندوهى رسد، آن روح دیگر اندوهگین شود؛ زیرا از جنس اوست.»( کلینی، محمد بن یعقوب، ج2، ص166)
.
2 - از آنجا که خداوند مومنان را از نور ائمه(علیهم السلام) خلق نموده است غم و شادی معصومین (علیهم السلام) بدیشان منتقل می شود. در روایتی به نقل از امام صادق (علیه السلام) آمده است: به نقل از ابو بصیر ـ : با یكى از یارانمان خدمت امام صادق (علیه السلام) رسیدیم . به آن حضرت عرض كردم : فدایت شوم، یا بن رسول اللّه ! من [گاه ]بدون آن كه بدانم دلیلش چیست غمگین و اندوهناك مى شوم ! امام صادق علیه السلام فرمود : آن غم و شادى از ما به شما مى رسد ، زیرا اگر اندوهى یا سرورى به ما رسد بر شما نیز وارد مى شود؛ چون ما و شما از نور خداوند عزّ و جلّ هستیم.»(ابن بابویه، محمد بن علی، علل الشرائع، ج1، ص93)
.
🆔
@rahpouanquestion