قسمت دوم:
مولفه های مکتب امام خامنه ای
در حقیقت مکتب امام خامنه ای صورت بندی اسلام متناسب با شرایط روز است. مکتب امام خامنه ای اجتهاد ولی زمان است که در خصوص موضوعات مورد ابتلاء به اسلام برای ما دارای حجیّت است. از این جهت ما باید به اولویت ها توجه کنیم. مولفه های اصلی مکتب امام خامنه ای به ترتیب بدین شرح است:
۱- شیوه و روش مراجعه به منابع اصیل دین است که مقداری از این شیوه را در ممطالب بالا گفتیم . مطالب دیگر هم در رجوع به آیات و همچنین نقش روایات در فهم آیات باید توضیح بدهیم.
۲- شناخت روح دین، دین یک روحی دارد که بر همه ابعاد و ابعاضش حاکم است. از این جهت باید در همه ی موضوعات و بررسی آنها توجه کنیم که آن موضوع به گونه ای طرح نشود که روح دین در آن غایب باشد. یک مثال بزنم، به عنوان مثال در مورد رباء و حیل رباء بعضی فقها به سمت یک روش هایی رفتند که بتوان با شیوه ای بعضی از آنها را تحلیل کنند. اما کسانی که از فقها گفتند که روح دین به شدت با رباء مخالفت دارد و ربائ را جنگ با خدا می داند و بنابراین چیزی که جنگ با خداست نمی تواند با شیوه های مختلف تحلیل و توجیه بشود.
۳- اصول و مبانی دین . همان اصولی که به عنوان اصول دین شمرده می شود و اصولی که از آنها ناشی می شود. ما یک منظومه و منظومه و مجموعه از اصول داریم که آنها متناسب باشرایط زمان در ارائه متفاوت می شود. اصولی مانند توحید، معاد، نبوت ،بعثت و امامت، امامت، ولایت و اصول دیگری مثل تکریم انسان،استعدادیابی انسان و امثال اینها.
۴- اهداف مکتب. هدف ثابت وغایی و همیشگی دین در موضوع انسان،تقرب انسان و تقریب انسان به خداست.تکامل انسان و جهت تکامل و سمت و سوی تکامل به سمت نزدیکی به خداست.اما اهداف پایین تری وجود دارد که این اهداف پایین تر خود هدف اند ودر عین حال طریق هستند،پله هستند وسیله هستند برای رسیدن به اهداف بالاتر .این اهداف را شرایط زمانه گاه تعیین می کند و موارد دیگری هم در این زمینه وجود دارد.
۵- وظایف کلی. از این جا ما وارد افعال مکلفین می شویم این وظایف برآمده از آن اهداف کلی است.که در این وظائف هم همان شرایط و خصوصیات بالا وجود دارد. یعنی تطبیق آن با شرایط زمانه و ارتباط آن اصول و مبانی و ثابتات دین.
۶- نقشه ی راه . از این وظایف کلی جزئی ناشی می شود . که این وظائف جزئی را امروز تحت عنوان ، سیاست ، راهبرد، نقشه راه ، برنامه و امثال این ها نامیده اند. ما عنوان نقشه راه را در تبیین و تعیین و معرفی مولفه های مکتب انتخاب کرده ایم. نقشه ی راه یعنی آن مسیر کلی که ما موظف هستیم آن را طی کنیم تا به اهداف پیش گفته بر اساس اصول پیش گفته و همچنین آن روح مکتب برسیم. این نقشه راه همانی است که در فصل انقلاب اسلامی ایران، که فصل نوینی برای کل بشریت است توضیح داده شده است. انقلاب اسلامی حقا” یک نقطه عطف برای تاریخ بشر است. تاریخ ایران، تاریخ منطقه، تاریخ تشیّع، تاریخ مسلمانان و تاریخ مستضعفان و محرومان و پابرهنگان و فقرا و علیه ستم و ظلم و سیری و استکبار
@rahroshaan