⭕️ خوئینیها از هاشمی رفسنجانی انتقاد کرد تا روحانی را هدف بگیرد
👤 محمد قوچانی، سردبیر روزنامه سازندگی و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی:
🔹آقای هاشمی به دلیل گفتمان اصلاحطلبانهای که در این سالها نمایندگی میکرد، عملاً بخش عمدهای از جریان اصلاحطلبی را زیر پرچم خودش قرار داده بود.
🔹آقای موسوی خوئینیها در آن گفتوگو تلاش داشت تا از زیر سایه آقای هاشمی بیرون بیاید و به اصول سنتی خودشان بازگردد که در ماههای آینده احتمالاً آثارش را خواهیم دید.
🔹با شائبه افول گفتمان اعتدال که در یک سال اخیر اتفاق افتاده و شیوع انواع مختلف رادیکالیسم، هر کسی که سهمی از خود آورده و در انبان اعتدال ریخته، تلاش دارد سهم خود را بردارد و ببرد. احتمالاً آقای خوئینیها هم میخواهد آن نخودی را که در این آش گذاشته را بردارد و ببرد.
🔹متاسفانه به دلیل مبارزات انتخاباتی که همیشه در ایران وجود دارد و هیچ وقت هم تعطیل نمیشود، خیلی زود بسیاری به فکر انتخابات 1400 افتادهاند و فکر میکنند نجاتشان در جدایی است. تصورشان هم این است که این دولت بعد از خروج آمریکا از برجام، به تدریج موقعیتهای خود را در فضاهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور از دست داده و خواهد داد؛ لذا باید حسابشان را جدا کنند.
🔹(یعنی آقای هاشمی را زدند تا آقای روحانی را بزنند؟) من به نظرم در نهایتش به چنین وضعیتی میرسند.
🔹این بحث در گرایشهای روشنفکری هم به طور جدی مطرح میشود. در درون جبهه اصلاحات هم حداقل دو سه طیف وجود دارند که در مقاطع مختلف میگویند ما باید از روحانی عبور بکنیم. به نظرم اینها نشانههای عبور از روحانی است.
🔹سه طیف در جبهه اصلاحات وجود دارد. طیف اول اصلاحطلبانی هستند که به فکر عبور از دولتند تا آینده سیاسی خود را تضمین بکنند؛ اما این فقط یک گرایش بروکراتیک است و اگر نخواهیم بگوییم فرصتطلبانه، تنها برای بقای خودشان در قدرت و استفاده از مواهب قدرت این کار را میکنند.
🔹(طیف دوم) آنها فکر میکنند که چپ اسلامی در مفاهیم راست مدرن، لیبرال، هاشمی و روحانی در حال استحاله شدن است و ترکیب هاشمی، روحانی، خاتمی و ناطقنوری را ترکیب مطلوبی نمیدانند.
🔺اینان انگیزه فرصتطلبی ندارند. من آقای خوئینیها را در این طیف قرار میدهم و فکر میکنم آقایان علویتبار و حجاریان نیز در این طیف هستند و شاید اصلاً تردیدهای جدی در باب اینکه فقط مردم را دعوت به انتخابات و حضور در پای صندوقهای رای کنند.
🔹طیف سوم هم اصلاحطلبانی هستند که میگویند، همین مسیر را باید ادامه بدهیم، ولو اینکه از درون نقد بکنیم؛ یعنی دولت آقای روحانی را نقد کنیم و ایراداتش را هم بگوییم؛ اما نه مردم میپذیرند که ما حسابمان را جدا بکنیم، نه به لحاظ اخلاقی و فکری درست است [...] این طیف فکر نمیکند که آن اصول چپ اسلامی به صورت ایدئولوژی دهه شصتی پابرجاست، بلکه واقعبینتر شده است.
🔹کارگزاران جزو طیف سوم است./ تسنیم
#سیاسی
@Rasad_tahlil