🔰
اتحاد در مقاومت؛ اختلاف در اسرائیل/ بخش دوم
🔹۱۱- تا همین امروز وعده ای بر زمین مانده یا تهدیدی عملی نشده از سوی جریان مقاومت یا مقامات جمهوری اسلامی نمی توان یافت. عمده تهدیدها علیه اشغالگران، بر شرط ورود زمینی صهیونیستها به غزه متمرکز بوده است. فراتر از این، پس از سخنان رهبر انقلاب مبنی بر عدم تاب آوری ملتهای مسلمان و نیروهای مقاومت در صورت ادامه وحشی گریها، بمبارانهای رژیم صهیونیستی هم روند کاهشی یافته است.
🔹۱۲- اسرائیل پس از بیرون آمدن از شوک ۷ اکتبر تلاش کرد با عملیات روانی و رسانه ای مظلوم نمایی کند و هم افکارعمومی دنیا را با خود همراه کند و هم اروپا را به اجماع علیه حماس برساند. نگاهی به واقعیتهای میدانی امروز در کشورهای دنیا نشان می دهد در رسیدن به هر دو هدف شکست خورده استو از همیشه تنهاتر است. حتی کشورهایی مانند عربستان و ترکیه هم نتوانستند نسبت به رفاع از مردم فلسطین و موضع علیه اسرائیل سکوت کنند.
🔹۱۳- در مورد جنایت بیمارستان المعمدانی هدف اصلی این آدم سوزی، شهرک نشینان و ساکنان صهیونیست سرزمینهای اشغالی و مردم فلسطین بودند. به اولی این پیام را رساند که برای دفاع از شما از هیچ کشتاری دریغ ندارم و دومی را تهدید کرد اگر دوباره بخواهید در برابر من «طوفان» به پاکنید، حتی بیمارستان و کودکان را هم به آتش می کشم. پیام رعب برای مردم غزه فرستاد و پیام امنیت برای شهروندان ترسویش که این دو هفته به شدت دچار ناامنی و احساس ناامنی شده اند، ارسال کرد.
🔹۱۴- روایت رسانه ای ما از فلسطین بعد از ماجرای المعمدانی، نباید منفعلانه باشد. «مظلومیت توام با اقتدار و پیروزی» باید روایت شود. فتح خون؛ درست مشابه آنچه در عاشورا اتفاق می افتد. ۱۵ مهر یوم الله است و نباید به فراموشی سپرده شود. واقعیت قطعی و یقینی این است که اقتدار و ابهت ظاهری اسرائیل شکسته شده و خیلی به نابودی نزدیک شده است؛ این بزرگترین پیروزی جبهه مقاومت و ایران است. هر چند خط فتح و حماسه را بر بستر مصیبت باید توضیح داد تا بتواند انگیزه و شور و قیام ایجاد کند اما «مطالبه انتقام» نباید بگونه ای باشد که موضع فعال و مقتدر ایران و جبهه مقاومت در این حوادث را منفعل و ناتوان نشان دهد.
🔹۱۵- در فهم و تحلیل جبهه مقاومت ضروری است به تفاوتها و اشتراکات مواضع و دیدگاههای جریانات مختلف فعال و کنشگر در میان نیروهای مقاومت دقت کرد؛ از تفاوتهای روشی، اعتقادی و اصولی میان گروهایی مانند حماس، جهاد اسلامی، انصارالله یمن، حزب الله لبنان، حشدالشعبی عراق و ... تا حتی تفاوتهای درون گروهی شاخه های مختلف یک گروه مانند شاخه نظامی حماس با شاخه سیاسی آن. با این اوصاف باید گفت شاخه نظامی حماس و گردانهای قسام به ویژه فرمانده باهوش و مقتدر آن محمد الضیف، ارتباطی وثیق و عمیق با حزب الله لبنان و جمهوری اسلامی ایران دارد.
🔹۱۶- در هفته گذشته بایدن در حالی به تلآویو رفت که درخواستهای متعدد آمریکا از تهران برای عدم حمله به تلآویو در زمان سفر، مورد قبول واقع شد. همچنین با توجه به شکست دستور کار طرح هفتبندی بایدن، مشخص بود که سردرگمی و بیبرنامگی در این سفر وجود خواهد داشت، از این رو برای عدم همگرایی میان واشینگتن و تلآویو، مقاومت کنش خاصی انجام نداد.
🔹۱۷- آنچه که از مذاکرات بایدن پیداست، وی نیز مواضع متناقضی داشته اما تاکید وی بر عدم اقدامی از سوی اسرائیل که منجر به آتشگرفتن منطقه شود، بوده است. مسئله اصلی در اینجا این است که رژیم با توجه به ضربه سهمگینی که خورده به دنبال یک دستاورد ملموس است که کمتر از نابودی حماس نیست. این اما با منافع آمریکا در منطقه در تضاد است زیرا همانطور که گفته شد، آمریکا به هیچ وجه ظرفیت یک درگیری منطقهای با توجه به دهها متغیر را نداشته اما کاخ سفید هم میداند که اگر شرایط به همین منوال باقی بماند، فروپاشی کامل اسرائیل قطعی است که این به معنای نابودی آمریکا در خاورمیانه است.
🔹بنابراین مطلوب کاخ سفید این است که با پیشبرد طرحهای سیاسی مانند تخلیه غزه و یا قیمومیت خارجی، هم خود هزینه ندهد و هم منافع آمریکا و اسرائیل تامین شود. همچنین با طرحهایی مانند آتشبس ساعتی و آزادی اسرای خارجی، دریچهای به توافقات بزرگتر گشوده و برای خود در آمریکا دستاوردسازی کرده و از فشار افکار عمومی بینالمللی نیز بکاهد.
🔹از این رو در مذاکرات صورت گرفته، بایدن بر حمایت لجستیکی، اطلاعاتی، طراحی نظامی، دیپلماتیک، رسانهای، سیاسی و حتی مالی تاکید دارد اما به آنها گفته که تضمینی بر ورود رزمی نظامی نیست اما مانع حمله زمینی آنها هم نخواهد شد.
بخش اول یادداشت در لینک زیر:
https://eitaa.com/5947/1298
بخش سوم یادداشت در لینک زیر:
https://eitaa.com/5947/1300
🔻
به کانال هفتهنامه ۹دی بپیوندید🔺
http://eitaa.com/joinchat/389742592Cfbd77cc21a