🌍چرا بشار اسد، مرگ اسمعیل هنیه را تسلیت نگفت؟
جغرافیای خاورمیانه عجائب کم ندارد. چه در سیاست و حکومت، چه در فرهنگ و مرام و مسلک! و درست جایی که این چند حوزه با هم تلاقی پیدا می کنند می توان اوج این عجائب را نظاره گر بود.
اسماعیل هنیه در تهران ترور شد. خیلی از کشورهای اسلامی و سران حکومتی ترور هنیه را محکوم کردند؛ اما هیچ واکنشی از سوی بشار اسد و سوریه نیست؟ (البته به جز واکنش رسمی حکومت سوریه در محکوم کردن نقض حاکمیت ایران توسط اسراییل) چرا؟
چون حماس و شخص هنیه در سالهای جنگ داخلی سوریه نه تنها جانب معارضین اسد را گرفتند بلکه جنگجویان حماس مستقیماً با نیروهای اسد و نیروهای غیر سوری مدافع بشار اسد (ایرانی، لبنانی، افغانی و پاکستانی) پیکار کردند. در کتابی با عنوان «سرباز روز نهم» در روایتی از مصطفی صدرزاده یکی از فرماندهان لشگر فاطمیون این درگیری بین حماس و خودشان و چگونگی سوءاستفاده حماس از تکنولوژی حفر تونل که از طریق سپاه قدس به حزب الله و از آن طریق به حماس برای مبارزه با اسراییل منتقل شده، چنین آمده است:
"در عملیات هجیره زیاد درگیری نداشتیم. نیروهای فلسطینی مقابل ما بودند. یک سال و نیم، فاصله هشتاد متریِ مقابل حرم حضرت زینب سلام الله علیها دست حماس بود. در جنگ سوریه بخشی از نیروهای حماس علیه نظام سوریه دست به اسلحه بردند. هر چه ما و حزبالله میدانستیم، حماس هم میدانست. به همین دلیل در ابتدای جنگ، حضور حماس برای ما به شدت آزاردهنده بود. در جنگ سوریه حفاریها و تکتیراندازها نقش اصلی را دارند و بیشترین کشته را میگیرند. حفاریها ماجرایش این است که ایران سیستمی را به نیروهای مقاومت میدهد که موقع حفاری نه خاک بیرون میریزد و نه سروصدا دارد. ایران این سیستم را میدهد به حزبالله و حزبالله هم به حماس میدهد که علیه اسرائیل استفاده کند. وقتی درگیریهای سوریه شروع میشود، حماس این تاکتیک نظامی را به تکفیریها هم آموزش میدهد. هنوز که هنوز است از آن حفاریها علیه ما استفاده میشود. میگفتند تکفیریها تا نزدیکی زیر حرم تونل زده بودند، از داخل یکی از خانههای زینبیه بیرون آمده و پشت حرم حضرت زینب سلام الله علیها نوشته بودند که اگر اسد برود، تو هم باید بروی! (منظور حرم زینبیه است) نیروهای مدافع حرم متوجه میشوند و آن تونل را تخریب میکنند." هجیره دست حماس بود. یک سال و نیم حزبالله نتوانسته بود آنجا را بگیرد."
در تحولات موسوم به بهار عربی و پس از روی کارآمدن محمد مرسی و قدرت گرفتن اخوان المسلمین (۲۰۱۲) در مصر سران حماس که شاخه فلسطینی اخوان المسلمین محسوب میگردند و در چارچوب ایدئولوژی سلفی_جهادی مشی طریق میکردند چنین تحلیل نمودند که حامی اصیل با پیوندهای فرهنگی، جغرافیایی و عقیدتی خود را یافته و دیگر به حمایت های ج.ا به نحو پیشین نیاز ندارند و اینچنین کمی روابط رو به سردی گرایید که با برکناری مرسی و تحولات میدانی در سوریه روابط کم کم مانند گذشته شد!
پیکر اسماعیل هنیه و محافظ شخصی اش پس از نماز در مسجد بزرگ امام محمدبن عبدالوهاب (دوحه قطر) پیشوای معنوی همه جریانات سلفی_جهادیِ بدعت ستیز در قبرستان سلطنتی قطر دفن گردید اما حکایت همچنان باقیست...
اینکه حماس و سوریه هر دو محور مقاومت نامیده میشوند ولی در میدان علیه هم شمشیر میکشند، اینکه بشار اسد حتی ابا دارد به صراحت ترور هنیه را محکوم کند، اینکه تکنولوژی ضد اسراییلی در میدانی دیگر علیه صادر کننده تکنولوژی قرار میگیرد