📌تک فرزندی (شماره۳)
📌معایب تک فرزندی
📌ضعف در برقراری ارتباط با همسالان
گرایش به
#انزوا،
#افسردگی،
#ترس یا
#نفرت_از_حضور در گروه های اجتماعی از جمله خصوصیات دیگرِ تک فرزندهاست. زندگی در کنار برادر و خواهر، روحیه جامعه گرایانهٔ کودک را تقویت کرده و مدیریت در
#روابط_اجتماعی را به وی می آموزد.
#همدلی و هم سویی با افراد خانواده، عشق ورزی و سهولت در برقراری ارتباط با افراد هم سِن در جامعه و مدرسه از اصلیترین ویژگیهای فرزندان خانوادههای دارای بیش از یک فرزند است.
محدودیت روابط اجتماعی، در خانواده های تک فرزند می تواند دنیای روانی و اجتماعی افراد را محدود جلوه دهد و در این شرایط، اگر مشکلی برای فرد به وجود آید ممکن است پیامدهای تهدید کننده ای به وجود آورد؛ زیرا فرد می ترسد و از دست دادن یک نقطه امید اتکا نتواند به کانونِ دیگری چشم امید داشته باشد.
همچنین وقتی روابط محدود است و جزئیات آن میتواند اشتغال ذهنی زیادی برای افراد ایجاد کند؛ برای مثال، دیده می شود که مادر با مشاهدهٔ کوچکترین احتمال آسیب یا بیماری فرزندش سراسیمه و آشفته می شود یا هر رفتار ظاهراً غیر عادی کودک را نشانه ای از وجود مشکلات رفتاری و اخلاقی او می داند، یا پدر با بروز کوچکترین مشکل در زندگی خانواده دچار حالت اضطراب و دستپاچگی می شود و البته توجه به جزئیات رفتاری در این گونه خانوادهها سبب درگیری های کم اهمیت در خانواده نیز می شود.
#روانشناسی_اسلامی
#روانشناسی_مزاج
#تک_فرزندی
#ضعف_ارتباطی
#انزوا
#افسردگی
#ابوالفضل_رحمانی_نسب
🌐 مرکز روانشناسی طب اسلامی
┏━━━━━━📚┓
✅
@ravandaroo100
┗📚━━━━━━┛