۱. هدف از ایجاد صندوق قرض الحسنه رضویون؟
- احیای سنت الهی و قرآنی قرض الحسنه(رفع بیکاری و بدهکاری، کاهش فقر، سرمایه برای اشتغال زایی، ازدواج و خرید مسکن و خودرو و...)
- پس انداز به صورت توفیق اجباری برای هر شخص
۲. آیا این صندوق قانونی است و در جایی ثبت است ؟
بله این صندوق قانونی است و به عنوان زیر مجموعه صندوقی تحت عنوان صندوق حضرت ابوالفضل ع است. صندوق حضرت ابوالفضل دارای کد ۵۲ ثبتی تحت عنوان موسسه صحا است و مورد تایید و نظارت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران قرار دارد. این صندوق جز صندوق های برتر و نمونه کشوری است. شبکه افق مستندی را برای این صندوق منتشر نموده است.
۳. سابقه صندوق از چه سالی است؟
ریشه صندوق به دهه پنجاه و مبارزات ضد رژیم پهلوی برمیگردد. افرادی چون آیت الله غفاری نماینده وجوهات امام خمینی ره و پس از ایشان ایت الله باریک بین ادامه دهنده این سنت بودند. سابقه صندوق فعلی به حدود سال ۱۳۷۰ میرسد. در ابتدا صندوقی در بنیاد جانبازان تشکیل شده بود که به تدریج به خاطر اقبال مردمی دارای استقلال شد، اما بدنه اصلی هیات مدیره را جانبازان عزیز و علما تشکیل میدهند.
۴. مزایای صندوق چیست؟
- پس انداز به صورت توفیق اجباری برای هر شخص
- احیای سنت الهی و قرآنی قرض الحسنه(رفع بیکاری و بدهکاری، کاهش فقر، سرمایه برای اشتغال زایی، ازدواج و خرید مسکن و خودرو و...)
- بیمه شخص ثالث خودرو با اقساط چند ماهه بسته به شرکت بیمه مورد قرارداد هرساله
- بیمه تکمیلی درمان اقساطی
- اسکان ارزان در هتل فدک مشهد
- وام قرض الحسنه به ازای سهام و مبلغ قرض داده شده برای افراد قرض دهنده
و...
۵. آیا این صندوق بابت وام سودی دریافت می کند؟
صندوق بابت وام سودی دریافت نمیکند و فقط بابت هزینه فرم های ثبت نام و اخذ وام و صدور دفترچه و ایاب و ذهاب و انشعابات و اینترنت و... دو درصد کارمزد کل دریافت میکند. البته افق صندوق این است که به کمک خیرین این کارمزد هم به صفر برسد.
۶. تا کنون این صندوق چند عضو دارد؟
تاکنون صندوق مرکزی حدود ششصد صندوق زیرمجموعه تشکیل داده و قریب به پانصد هزار عضو دارد.
۷. شرایط عضویت چیست؟
لازم به ذکر است که هر فرد در هر سنی میتواند در صندوق حساب باز کند و ماهیانه حداقل ده هزار تومن به دیگران قرض بدهد و برای خود پس اندازی را فراهم اورد. صندوق هرساله براساس نوبت تعداد اولیه ثبت نامی ها که براساس قرعه کشی نوبت دهی شده بودند، بقیه افراد را براساس تاریخ ثبت نام نوبت دهی میکند. اگر کسی وام احتیاج نداشت به نفر یا نفرات بعدی تعلق میگیرد. مبلغ وام به ازای سهام و حدود دو تا سه برابر مبلغی که فرد در اختیار دیگران گذشته خواهد بود. سعی بر این است در دور اول حتما حدود سه برابر پرداخت گردد.
۸. صندوق مرکزی این صندوق در کدام استان است؟
صندوق مرکزی در استان قزوین است و چند صندوق در گیلان و اراک و مشهد تشکیل شده است.
۹. طریقه دریافت وام در این صندوق چگونه است؟
اقساط وام برای دوره اول بسته به نیاز مشتری و تصمیم هیات امنا میتواند دوازده تا هجده ماهه باشد. دوره دوم و دوره های بعد فعلا بیست ماهه درنظر گرفته شده.
لازم به ذکر است که در دوره اول به ازای هر ده هزار تومن سهام پس انداز ماهیانه به فرد یک میلیون تومن وام تعلق میگیرد و اگر فرد به هر علتی دور اول را دریافت نکرد میتواند وام دور اول و یک برابر و نیم آن را در دور دوم با اقساط بیست ماهه دریافت کند. مثلا کسی که دور اول میتوانسته بیست میلیون دریافت کند در دور دوم میتواند پنجاه میلیون دریافت کند. اگر دور اول دریافت کرده دور دوم میشود سی میلیون.
لازم به ذکر است هرکس هرچقدر در قرض دادن به دیگران مشارکت کرده حدود سه برابر آن کار خیر به او قرض الحسنه تعلق میگیرد.
مثلا فردی که برای پنجاه میلیون درخواست داده یا در طول مدت عضویت هفده و نیم قرض داده یا قصد دارد یکباره بیشتر این مبلغ را به سهمیه ماهیانه خود اضافه کند تا به هفده و نیم برساند.
۱۰. استفاده از مزایای این صندوق تا چه زمانی است؟
استفاده از مزایای صندوقی دو گونه است. بعضی مثل استفاده از هتل مشهد و رستوران و تالار قزوین و بیمه شخص ثالث خودرو از بدو ثبت نام (بیمه ماشین خرداد ماه هرسال ثبت نام میشود) و برخی مانند بیمه تکمیلی و اخذ وام از حدود شش تا ده ماه به بعد. گاهی ممکن است به دلیل عدم گرفتن وام افراد دارای نوبت به افراد بعدی تعلق بگیرد که به شش ماه هم کاهش می یابد.
۱۱. اقساط وام به چه صورت است؟
اقساط وام برای دوره اول بسته به نیاز مشتری و تصمیم هیات امنا میتواند متغیر باشد. اکثرا هجده ماهه خواهد بود. دوره دوم و دوره های بعد فعلا بیست ماهه درنظر گرفته شده.
لازم به ذکر است که در دوره اول به ازای هر ده هزار تومن سهام پس انداز ماهیانه به فرد یک میلیون تومن وام تعلق میگیرد و اگر فرد به هر علتی دور اول را دریافت