⭕️
معنای دزدیدن نفت ایران چه بود؟
🔹 شرکتهای ردیابی نفتکشها میگویند براساس دادههایی که از رصد نفتکشهای ایرانی جمعآوری کردهاند متوسط صادرات روزانه نفت ایران در نیمه ابتدایی سال جاری میلادی به ۶۵۰ هزار بشکه رسیده است. این میزان دو برابر متوسط سال گذشته است. این دو برابر شدن اما بهطور کامل نمیتواند افزایش درآمد ایران را نشان دهد زیرا در ماههای اخیر با بازگشایی اقتصادهای جهانی پس از شوک اولیه کرونا، قیمت نفت شاهد افزایش بوده است.
🔸 با این حال برخی دیگر میگویند صادرات نفت ایران بسیار بیشتر از 650 هزار بشکه است و این کشور تنها روزانه یک میلیون بشکه نفت به چین صادر میکند. پکن یکی از مشتریان نفت ایران است ولی تهران با استفاده از روشهای مختلف نفت خود را به مشتریان دیگری نیز میفروشد. مسالهای که نشان میدهد فروش نفت ایران حداقل بیشتر از دو برابر 650 هزار بشکه اعلامی است.
🔻 ناتوانی آمریکا از اعمال فشار بر مشتریان نفت ایران و همچنین موفقیت تهران در ایجاد شبکهای برای بازگرداندن درآمدهای نفتی، باعث شده است تا واشنگتن از یک اهرم موثر علیه دشمن خود تا حد زیادی محروم شود.
🔻 فروش نفت ایران درحالی ادامه دارد که مذاکرات هستهای ایران و 1+4 بیشتر از 4 ماه متوقف مانده و واشنگتن به همین دلیل تهران را به وقتکشی برای خرید زمان متهم میکند. ایران اما از مذاکرات جدی سخن میگوید؛ مذاکراتی که نتیجه آن لغو تحریمها باشد. در چنین شرایطی که فرصت مذاکره فراهم نشده و ایران میتواند نفت خود را به طرق مختلف بفروشد، ممانعت از فروش نفت میتوانست به آمریکا در مذاکرات آتی کمک قابلتوجهی بکند. اقدام اخیر واشنگتن در توقیف نفتکش ایرانی و مصادره محمولهاش و انتقال آن به یک نفتکش دیگر آن هم در نزدیکی مرزهای ایران اقدامی برای احیای فوری «بازدارندگی تحریمها» علیه ایران بود.
🔹 اگر این سرقت بدون پاسخ مناسب انجام میگرفت، واشنگتن مدعی میشد جلوی صادرات نفت ایران را از مبدا گرفته است و ایران برای ممانعت از تداوم این وضع باید در مذاکرات هستهای امتیازات بیشتری را تقدیم بکند. اقدام جسورانه ایران و عملیات هوشمندانه در آبهای بینالمللی، درواقع پاسخ در خوری به این عملیات بود.
🌓 روشنا
🆔
https://eitaa.com/roshana_ir
🆔
https://rubika.ir/roshana_ir