🔰 گزارش روز
📌 از حمایت تا جنایت؟!
«مهمات اوکراینیها در حال تمام شدن است» این توجیه جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا برای ارسال بمبهای خوشهای به کییف به عنوان بخشی از بسته کمک نظامی جدید 800 میلیون دلاری بود که جنگ روسیه و اوکراین را به فصل جدیدی از درگیریها وارد خواهد کرد.
این اقدام آمریکا با واکنشهای دیگر کشورها همراه شده است. «آنالنا بائربوک» وزیر خارجه آلمان جمعه (هفتم ژوئیه) گفت برلین با ارسال مهمات خوشهای به اوکراین مخالف است. آلمان به معاهده منع بمبهای خوشهای پایبند است و این نوع سلاح را در اختیار اوکراین قرار نخواهد داد.
اسپانیا و اتریش نیز به جمع کشورهای مخالف با ارسال بمبهای خوشهای به اوکراین پیوسته اند و نسبت به تبعات آن برای غیرنظامیان هشدار دادهاند. وزیر دفاع اسپانیا روز شنبه اعلام کرد که بمبهای خوشهای نباید برای کمک به اوکراین ارسال شود. «مارگاریتا روبلس» وزیر دفاع اسپانیا به خبرنگاران در جریان یک تجمع پیش از انتخابات ملی این کشور گفت که مادرید مبتنی بر تعهد محکمی که به اوکراین دارد، پایبندی سختی هم به این مسئله دارد که برخی تسلیحات و بمبها نمیتواند تحت هیچ شرایطی ارسال شود.
علاوه بر مخالفت بسیاری از کشورها، سازمانهای حقوق بشری نیز با چنین اقدامی مخالف هستند این مخالفت بصورت علنی اعلام گردیده است به گونهای که صلیب سرخ بینالمللی تاکید کرده است بمبهای خوشهای میتواند باعث ایجاد تلفات قابلتوجهی در میان غیرنظامیان شود و این چیزی است که میتوان از آن جلوگیری کرد. سازمان عفو بینالملل نیز هشدار داده است که اجازه استفاده از این بمبها فقط یک نتیجه دارد آن هم کشتار بیشتر غیرنظامیان. مخالفت با اقدام آمریکا دبیرکل سازمان ملل را نیز بینصیب نکرده است؛ فرحان حق معاون سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد، دبیر کل سازمان ملل با استفاده از بمبهای خوشهای در میدان جنگ بشدت مخالف است. فرحان حق تصریح کرد دبیرکل سازمان ملل از کنوانسیون بمبهای خوشهای که حدود ۱۵ سال پیش به تصویب رسید حمایت میکند و او میخواهد کشورها از اصول این کنوانسیون پیروی کنند.
بهنظر میرسد این تصمیم آمریکا برای ارسال بمبهای خوشهای به کییف را باید ناظر به 4 محور تحلیلی زیر دانست:
تصمیم آمریکا به ارسال بمبهای خوشهای به اوکراین، گویای عزم واشنگتن در استمرار و پیچیدهتر کردن جنگ اوکراین است؛ از دلایل ارسال این مهمات مرگبار این است که اوکراین در ضدحملاتش علیه روسیه ناکام بوده و این اقدام واشنگتن بیش از پیش استیصال غرب را در برابر روسیه نشان میدهد به عبارتی این اقدام از سر درماندگی است و ضعف پشت پرده شکست ضد حمله اوکراین را نشان میدهد؛
بحران اوکراین و تشدید آن برای کشورهای غربی به عنوان فرصتی برای صدور تسلیحات و جنگافزارهای خود به ارزش دهها میلیارد دلار تلقی گردیده است و حمایت از اوکراین بهانهای بیش نیست. موافقت بایدن با ارسال بمبهای خوشهای به اوکراین درحالی است که دولت آمریکا قبلاً با ادعای استفاده روسیه از این تسلیحات، مسکو را محکوم کرده بود. سودآوری کارتلهای تسلیحاتی در زمان جنگ اوکراین مویدی بر این صحبت است.
سخنگوی کاخ سفید آن زمان درباره ادعاهایی مبنی بر استفاده روسیه از بمبهای خوشهای گفته بود «این یک " جنایت جنگی" است.» در چنین شرایطی موافقت بایدن با ارسال این بمبها به اوکراین نشان دهنده رفتار دوگانه آمریکا است زیرا اجازه استفاده از این نوع سلاح را که بیش از 120 کشور جهان آن را ممنوع کردهاند، به اوکراین داده است.
✍️
#حسين_عباسيان
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
https://eitaa.com/asatid_enghelabi
https://splus.ir/asatid_enghelabi