#اخبارامروزفوری
عضویت ایران در بریکس کان لم یکن شد.
🏳🏳🏳🏳🏳🏳
سیاست خارجی ایران دنبال برهم زدن نظم فعلی جهانی نیست ، بلکه دنبال اقناع رهبری با توجیه ایجاد فرصت و بازاریابی برای کالاهای ایران و کسب درامد ازترانزیت کریدور شمال -- وجنوب و سواحل مکران و کسب درآمد از سایر ظرفیت های ایران من جمله صادرات مهندسی وتکنولوژی در بریکس و شانگهای وهرجای دیگر است .
تیم وزارت خارجه ایران اگر چه در مورد برجام وتوافقی شبیه آن با امریکا و باقی مانده ی اتحادیه اروپا مایوس است چرا که می داند برجام برای امریکا معنایی جز توقف و کاهش اقتدار ایران ندارد.
[اقتدار و سرکشی ایران یا هر کشور دیگر دنیا از نظم جهانیِ شورای امنیت سازمان ملل ممکن است باعث الگوگیریِ باجدهندگانی چون سعودی و ژاپن وکره جنوبی وکشورهای افریقایی و حتی هند شود که در مناسبات تجاری وتعاملات جهانی ومنطقه ای خود به امریکا وتهدید یاتحریم هایش اعتنا نکنند وامریکا میخواهد منافع اقتصادی اش حفظ شود؛ لذا امضا ورسانه ای شدن احیاو اجرای برجام جدای از محتوایش، به این معنی که ایران دیگر کشوری مستقل وغیر متعهد نباشد بلکه در قبال رفع تحریم امریکا ،- تعهد می دهد تحت پروتکل باشد ، مقصود امریکا را تآمین میکند.
فقط تنها مورد تاکیدی امریکا برای احیای برجام ، تعطیلی صنعت هسته ای یا همان بازگشت از ۶۵ درصد غنی سازی اورانیوم به زیر ۳/۵ درصد است وبقیه مواد وتبصره ها و محتویات این پروتکل اهمیت مبنایی ندارد.
بنا بر این آگاهی،-- اقای امیرعبداللهی به قطع ویقین می داند امکان هیچ توافقی با امریکا وجود ندارد و در زمان رهبری آیت الله خامنه ای احیای برجام ومثل آن محال است .
این وزیرخارجه در سیاست خارجی چه بریکس چه شانگهای چه پیمان یا بیانیه های مشترک دیگر با سایرکشورها حداقل کاری که دنبال می کند این است که کنار گذاشتن دلار و مواردی از این دست که خلاف رویکرد غرب گرایانه برجام است جزو درخواست ها و پیشاهنگی ایران نباشد و حتی به هر طریق غیر محسوس جلو این رغبت سایر کشورها را نیز بگیرد.
چه مقامات ایران مخالف کنار گذاشتن دلار حرف بزنند وچه همین که ایران( شیر ضد امریکا) در دنیاحرفی از کنار گذاشتن دلار نزند فرقی ندارد. روسیه یا ترکیه وبرزیل بدون ایران قادر به کنارگذاشتن دلار نیستند.
هند و برزیل در این دوره ریسک کرده ورود ایران به بریکس را در دیدار با نمایندگان ایران با اهمیت خواندند اما نمی دانستند ایران نه دراین دوره ونه دوره های بعد به کار گیری ارز دیگری غیر از دلار جزو اهداف و پیشنهاداتش نیست.
مسئله ی پول واحدِ دیگری غیر از دلار فقط تقاضای روسیه در بریکس بود که ایران هم مثل سایر اعضا با آن مخالفتی ابراز نکرد.
➖هند برای چنین کارهایی به عنوان پیشاهنگ ریسک نمی کند .
➖برزیل نیز از تحریم امریکا احتیاط میکند.
➖ مقامات افریقای جنوبی حتی نمونه های سیاهپوست وضد آپارتاید آن هم چندان ضد امریکایی نیستند ودلار پول اول بازار افریقای جنوبی است.
اما یک لحظه به فکرشان گمانی خطور کرد که ممکن است مقامات ایرانی در سخنانشان به پایان آقایی دلار وامریکا اشاره کنند واز کشورهایشان اجازه داشتند در آن صورت به خواست ایران رغبت نشان بدهند اما در کمال ناباوری دیدند در سخنرانی رئیس جمهور ایران که با مشورت امیرعبداللهیان وکمال خرازی وظریف تنظیم شده هیچ حرفی خلاف دلار ومنافع امریکا وغرب نیست.
محفل سیاست خارجی ایران در عین یاس هم همچنان تمایل دارد با امریکا رابطه برقرار کند و بریکس هم چیزی مثل سایر پیمانها در حاشیه این روابط باشد.
بنا به آنچه در اجلاس افریقای جنوبی گذشت و سخنان همه ی مسئولین جمهوری اسلامی شرکت کننده اعم از رئیس جمهوررئیسی و امیر عبداللهی وزیر خارجه وصفری معاون اقتصادی وزیر خارجه، ایران در سفر به افریقای جنوبی چند جانبه گرایی و نه یک جانبه گرایی - چند قطبی و نه تک قطبی یعنی همان رویکردهای کلاسیک دانشگاهی را تکرار ودنبال می کند. کاری با رفع سلطه امریکا ندارد.
[نهایت مفهوم مطرح در موضوع مبارزه با امپریالیسم وامریکا در دانشگاههای ایران، بطور تفننی ،نفی جهان تک قطبی و بحث جهان چند قطبی بوده وهست.]
رویکرد خارجی عامدانه اشتباهی ایران ، باعث شد حضور ایران در بریکس که می توانست به آقایی دلار و سوئیفت پایان دهد را کاملاً بی اثر کرده است به این معنی که سفر رئیسی به این اجلاس و عضویت ایران درآن کان لم یکن است.
ایران با کشورهای عضو بریکیس رابطه داشته ودارد و عضویت ایران در بریکس با رویکرد غرب گرایانه وزارت خارجه چیزی به آن اضافه نکرد و نمی کند.
جبهه ی خارجی ایران هیچ عزم واراده وبرنامه ای برای کنار گذاشتن دلار و گذر وعبور از بانک سوئیفت واف ای تی اف و سایر ابزار استعمار وامپریالیسم ندارد.