مفهوم فرآیند #جذب
✍جذب افراد به جریانهای فرقهای، فرآیندی سهل و ممتنع است؛ بدینمعنا که از یکسو، جذب اشخاص به تبع حوادث و رویدادهایی کاملاً ساده رخ میدهد و از سوی دیگر، در تبیین چنین سادگیهایی، به مجموعهای ترکیبی از شرایط و ویژگیهای روانشناختی و جامعهشناختی برمیخوریم که تناسب چندانی با آن سادگی نخست ندارد.
👥👤👥همه ما در برابر عضوگیری #فرقهها آسیبپذیر هستیم. فرقههای بسیاری، با استفاده از برخوردها و ترفندهای فراوان، فعالانه در هر لحظه به دنبال عضوگیری هستند.
➕فرآیند #عضوگیری در فرقهها از یک روال و شیوه مشابه و متحدالشکل، تبعیت نمیکند. هر یک از فرقهها به تناسب اهداف و شرایط داخلی خود، اقدام به جذب مینمایند. لیکن، برخی مراحل جذب، شبیه یکدیگر بوده و در اغلب #فرقههای_نوظهور جریان دارد. «عضوگیری یک #فرقه در سه گام اصلی صورت میگیرد: مراجعه اولیه توسط رابط عضوگیر فرقه و دعوت به یک محل مجلل با مناسبت خاص یا جلسهای مهم و جذاب. برقراری ارتباط نخست با فرقه؛ یعنی جایی که احساس خواهید کرد دوستتان دارند و پذیرفته شدهاید. متعاقب این مراحل، با استفاده از روشهای مجابسازی روانشناختی و حصول اطمینان از اینکه شما مجدداً به فرقه بازخواهید گشت، تعهدات بالاتری را به گردن میگیرید.»(1)
📚پینوشت:
1.1. سینگر، مارگارت تالر، فرقهها در میان ما، ترجمه: ابراهیم خدابنده، انتشارات دانشگاه اصفهان، 1387، ص143.
@Feraghvaadyan