⭕️ ایران، الگوی آزادی اقلیت های دینی
↩️ اغلب کشورهای جهان به لحاظ تضمین مشارکت سیاسی-اجتماعی شهروندان خود، قوانینی عام و مشترک دارند؛ بدین معنا که در آرمانیترین شــرایط به جهت تأمین دموکراســی، تمام شــهروندان جامعه از هر قوم،
#دین، مذهب و ملیت، میتوانند بر حســب توانمندیهای خود در حوزههای سیاسی وارد شوند و تا بالاترین مناصب نیز به ایفای نقش بپردازند. کمتر جامعهای است که حقوقی خاص و مستقل در این حوزه برای اقلیتهای دینی-قومی در نظر گرفته باشــد. بدین لحاظ شــاید بتوان قانون اساسی جمهوریاسـلامی ایران را با توجه به ضمانتهای حقوقی ویژهاش برای مشــارکت مدنی پیروان ادیان توحیدی، منحصر به فرد دانســت.
🔸اختصاص چند کرسی مستقل در مجلس قانونگذاری به نمایندگان پیروان
#ادیان_توحیدی و برابری کامل حقوق و تکالیف در مقام ایفای نقش در این منصب، مســئلهای نیســت که بتوان ساده از کنار آن عبور کرد و به اذعان نخبگان جامعه اقلیت های دینی، امتیازی خاص برای ایشان محسوب میشود که در دیگر کشورها وجود ندارد. مردمســالاری دینــی، برآمــده از انقلاب اســلامی و آرای بنیانگــذار جمهوری اســلامی ایــران، ظرفیتــی مناســب برای تحقــق آزادی مدنــی آحــاد ملــت فراهم ســاخت کــه دســتاوردهایش، آن را امروز بــه مثابــه الگویی نزد ســایر ملــل آزادیخواه مطرح ســاخته؛ و ایــن ویژگــی منحصرب هفــرد این نظــام دین بنیان اســت که برابــری و بــرادری را بر مبنــای وحدانیــت و توحید در میــان پیروان اقــوام، ادیــان و مذاهــب مختلــف حاکــم ســاخته، جامعــهای متکثــر و در عین حــال، متحد چون ایــران را بــه وجود آورده اســت.
@Feraghvaadyan