✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
سوال :
پسری بیست ویک ساله دارم، سال 97 رشته برق دانشگاه شریف قبول شد. پارسال یکبار تصمیم گرفته بود که تغییر رشته بدهد و صنایع بخواند؛ ولی چون آدمی است که از این شاخه به آن شاخه می پرد، من نگذاشتم و گفتم سعی کن تا آخر همین رشته را ادامه بدهی و حداقل لیسانست را بگیری. ولی الان که ترم شش است، انگیزه ای برای درس خواندن ندارد و می گوید دیگر مغزم نمی کشد. حدود شش ماه است که مسئله ازدواج را مطرح می کند ؛ ولی من اصلاً او را آماده ازدواج نمی بینم. واقعاً نگران هستم. البته سعی می کنم زیاد به درس خواندنش گیر ندهم. در ضمن پسرم در حوزه دانشگاه شریف هم درس می خواند؛ ولی به این بهانه که به درس های اصلی اش نمی رسد، چند ماه پیش رها کرد. اعتراف هم می کند که از وقتی پنجشنبه ها حوزه را برای خواندن دروس دانشگاه خالی کرده، نتوانسته از زمانش استفاده کند. نمی دانم چکار کنم؟ خیلی نگرانم.
پاسخ:
🌸من بابت تربیت فرزند توانمندی که پرورش دادید، تبریک عرض می کنم؛
🌹ولی مادرِ خوب و عزیز! شما باید کاری می کردید که فرزندت در هجده سالگی می گفت زن می خواهد با گذشت شش ترم از دوره دانشجویی اش، وقتی می گوید من زن می خواهم و شما فکر می کنید که هنوز دهانش بوی شیر می دهد، به دلیل این است که جای نیاز های اصلی و طبیعی با نیازهای کاذب جابه جا شده است.
🧡
برای این که پسر شما انگیزه جدی داشته باشد تا درس بخواند و مسئولیت پذیری داشته باشد و فعالیت های جدی و با ارزشی انجام دهد، باید بتواند از لحاظ روحی و عاطفی و غریزی، همنشین و همسر و همسرّی داشته باشد تا هم مسیر سلامت را طی کند و هم با شور و نشاط پیش برود.
💞
پیشنهاد می کنم به او بگویید: «بسیار خُب پسرم! من حتماً اقدام می کنم.» واقعاً به خواستگاری هم بروید؛ اما
خودتان شروع به انجام دادنِ سه کار کنید:
1⃣💎ذکر استغفار کثیر را به دستور آیت الله بهجت(ره) شروع کنید. ایشان برای پیداکردن دختر خوب و پسر خوب، یعنی عروس و داماد خوب داشتن، دستور دادند که استغفار کثیر انجام بدهید.
📿
یکی از مصادیق استغفار کثیر، گفتن هزار استغفار صبح و هزار استغفار شب است. این را به عنوان یک امر ضروری برای خودتان تلقی کنید و بسیار جدی و با توجه شروع کنید.
2⃣💎وقتی به پسرتان می گویید: «برایت به خواستگاری می روم » واقعی باشد؛ یعنی دنبال دختری بگردید که از جهت روحی و عاطفی و فکری با ویژگی های پسرتان و نیاز هایش، هم سو باشد.
💠همچنین از پسرتان بپرسید که چه ویژگی هایی در نظرش است.
3⃣💎شما همراه با پسرتان به دانشگاه یا حوزه دانشجویی یا مجموعه های معتبری بروید که روی بحث مشاوره های ازدواج کار می کنند و نگویید که پسر من آمادگی ازدواج ندارد؛ بلکه بگویید پسر من تمایل به ازدواج دارد، من هم آمادگی اقدام جدی دارم. فقط می خواهم به سطح توانمندی خوبی برسد تا بتواند هم همسر خوبی انتخاب کند و هم اینکه هنگامی که وارد زندگی شد، مسئولیت هایش را به خوبی انجام بدهد.
شاید این کار مهم تر از آن دو کار قبلی باشد.
‼️
فرزندتان را از ازدواج نترسانید. ازدواج یک هیولا نیست. مهم این است فرزند شما باورمندی را از جانب شما ببیند. اما اگر در آینه چشمان شما ببیند که پسر من هنوز نمی تواند یک زندگی را جمع کند یا مگر عُرضه دارد؟ طبیعتاً همان مقدار توانی را که داشته باشد، خواهد باخت.
✴️همانطور که در درس خواندنش نیاز به حمایت شما داشت، اکنون چندین برابر بیشتر به این
حمایت در بحث ازدواج نیاز دارد.
✳️
قطعاً به کلاس های خودشناسی و دوره های خاص معیارهای همسرگزینی و سنجش معیارهای ازدواج و انتخاب همسر و بعد از آن مهارت های همسرداری نیاز دارد.
🌱
از مجموعه های معتبر مثل مجموعه مصاف و مجموعه آدم و حوا که دیجیتال است، پیگیري کنید تا ان شاءالله این مجموعه های معتبر بتوانند به شما کمک کنند و پسر شما برای ازدواج آماده شود.
#سوال_جواب
#دکتر_نیلچی_زاده
#کانال_جهادی_پیوند_مهدوی
https://eitaa.com/peivandemahdavi
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿