ثامن:
🇮🇷
📝
#خبر_تحلیل
🔻 خبر: بعد از پایان جنگ جهانی دوم، برای نخستین بار، جنگ اوکراین برای بسیاری از شرکتهای آمریکایی که در زمینه تولید و صادرات سلاح فعال هستند، یک «فرصت مغتنم و بینظیر» است!
🍃🌹🍃
🔸گزارههای خبری:
1⃣ اندیشکده آمریکایی کوئینسی با انتشار گزارشی مینویسد: «تحولات اخیر در چهارچوب جنگ اوکراین، جدای از اینکه رنج و آسیبهای فراوانی را برای مردم و افراد غیرنظامی ایجاد کرده، موجب افزایش قابلتوجه هزینهکردهای نظامی آمریکا و اتحادیه اروپا نیز شده است.
2⃣ اندیشکده کوئینسی در بخش دیگری از گزارش خود آورده است: «جنگ اوکراین برای شرکتهای آمریکایی یک موهبت تمامعیار است. در این راستا، شرکت ریتون میتواند حجم قابلتوجهی از موشکاندازهای ضد هوایی "استینگر" خود را به اوکراین ارسال کند و درعینحال، این شرکت در کنار لاکهید مارتین میتوانند موشکهای ضدتانک "جاولین" را در بحث صادرات به اوکراین افزایش داده و منافع مادی بیشتری را کسب کنند».
🔺گزاره تحلیلی: کارخانههای اسلحهسازی آمریکا که نقش مؤثری در تعیین خطوط کلی و تصمیمسازیهای کلان این کشور در حوزه سیاست خارجی دارند، از روند طولانی جنگ در اوکراین استقبال میکنند. سود واقعیِ این جنگ برای شرکتهای مذکور، نه صرفاً در قالب فروش مستقیم تسلیحات به اوکراین، بلکه در افزایش قابلتوجه بودجه نظامی کشورهای اروپایی، ناتو و ایالاتمتحده آمریکا و در منطقه غرب آسیا، بر افزایش خرید تسلیحات نظامی توسط کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس نهفته است که این امر بهخودیخود موجب ناامنی در جهان میشود. اینهمه درنهایت میتواند قراردادهای پُرسودی برای مجتمعهای صنعتی- نظامی و شرکتهای تسلیحاتی آمریکایی به همراه داشته باشد؛ شرکتهایی که نهتنها از راه جنگ دهها میلیارد دلار سود میکنند، بلکه در کمال شگفتی خود را مدافعان دموکراسی، آزادی و حقوق بشر هم جا میزنند. درحالیکه چیزی کم از زرادخانه خودکامگی ندارند!
✍حمید خوشآیند