🔴 احسان به والدین از نگاه قرآن
✅ احسان به والدین؛ موضوعی است که علیرغم تأکید فراوان قرآن، متأسفانه کمتر از سوی ما فرزندان مورد توجه قرار میگیرد و زمانی که آن عزیزان را از دست دادیم، تازه از خواب غفلت بیدار میشویم و فقط حسرت و پشیمانی برای ما باقی میماند. چند آیه در این خصوص انتخاب کردم که با هم مرور میکنیم. خداوند، پدر و مادرانی که به دیار باقی شتافتند را مشمول غفران و رحمت خود سازد و عزیزانی هم که در قید حیات هستند را سلامت بدارد و ما را قدردان زحماتشان قرار دهد.(انشاءالله)
🔹اهمیّت احسان و نیکی به والدین؛ در چهار سوره از قرآن کریم، دستور احسان به والدین بلافاصله بعد از مسئله توحید قرار گرفته، همردیف بودن دو مسأله بیانگر این است که قرآن تا چه حد برای والدین احترام قایل است.
🔸لا تعبدون الا الله و بالوالدین احسانا (بقره/۸۳)
🔸و اعبدوا الله و لا تشرکوا به شیئا و بالوالدین احسانا (نساء/۳۶)
🔸الا تشرکوا به شیئا و بالوالدین احسانا (انعام/۱۵۱)
🔸و قضی ربک الا تعبدوا الا ایاه و بالوالدین احسانا (اسراء/۲۳)
🔹سپاس برای والدین در ردیف سپاس از خدا؛ ان اشکرلی و لوالدیک (لقمان/۱۴)
🔹انفاق به والدین؛ قل ما انفقتم من خیر فللوالدین (بقره/۲۱۵)
🔹بیان ناراحتی مادر در دوران بارداری؛ و وصینا الانسان بوالدیه احسانا حملته امّه کرها و وضعته کرها (احقاف/۱۵)
🔹به فکر زندگی والدین بودن حتی در مسئله ارث؛ ان ترک خیرا الوصیة للوالدین (بقره/۱۸۰)
🔸دقت فوقالعاده در احترام به والدین در پرتو پنج دستور؛ قرآن کریم میفرماید: هنگامیکه والدین کنار تو(نه خانهٔ سالمندان!) به سن پیری رسیدند، کمال محبت و احترام را باید نسبت به آنها رعایت کنی ...
🔹اف نگفتن به آنها، فریاد نزدن بر سر آنها، سخن گفتن کریمانه با آنها، نهایت فروتنی در برابر آنها، تقاضای رحمت الهی برای آنها (اسراء/۲۵)
🔹اطاعت نکردن از والدین در معصیت الهی(شرک) و نیکو معاشرت نمودن با آنها؛ و ان جاهداک علی ان تشرک بی ما لیس لک به علم فلا تطعهما و صاحبهما فی الدنیا معروفا (لقمان/۱۵)
🔹طلب آمرزش برای والدین؛ ربنا اغفرلی و لوالدی و للمؤمنین یوم یقوم الحساب (ابراهیم/۴۱)