🔰از این منظر انقلاب اسلامی بزرگترین انتخاب ملت ایران بود که در ادامه جمهوری اسلامی را انتخاب کردند و این افتخار نسل ما است./ بخش دوم
🔸اینکه مطرح میشود «إِنْ تُطِيعُوهُ تَهْتَدُوا» یادآوری میکند اگر اینجا را انتخاب کنید به هدف درست از خلقت میرسید. این همان هدایتی است که منجر به نتیجه میشود.
🔸عدهای «يَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ مُهْتَدُونَ» چون عدهای واقعا نگاهشان این است که هدایتشده واقعی من هستم؛ این همان است که مقام معظم رهبری بر آن تاکید میکنند؛ توجه به اشتباهات محاسباتی. از حیلههای شیطان تغییر در مبنای محاسباتی است. بنابراین سعی کنید در مبنای غلط کاری انجام نشود تا به یکباره فرو بریزد. لذا در این چارچوب این انتخاب برای انسان مطلوب است.
🔸اما سوال این است که اگر دو دستگی شد، نتیجه چه میشود؟
🔸با توجه به اینکه در ایام دهه فجر هستیم؛ هنر ملت ما این بود که پس از مدتها، اندیشه اسلامی را انتخاب کردند. مردم پای کار آمدند «اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَ لِلرَّسُولِ» دعوت خدا و پیامبر(ص) را اطاعت کردند برای اینکه به آنها حیات میدهد.
🔸انقلاب اسلامی بزرگترین انتخاب ملت ایران بود که در ادامه جمهوری اسلامی را انتخاب کردند و این افتخار نسل ما است. این یک انتخاب نقطهای و نمایشی نیست بلکه حرکت مستمر همراه با اقدام و عمل است. اگر میخواهید نتیجه حاصل شود باید مسیر درست را انتخاب کرد. توجه داشته باشید با انتخاب، کار تمام نمیشود بلکه شروع یک حرکت است و این انتخاب الزام دارد. در اندیشه حکمت اسلامی، یکی از معیارهای مدینه فاضله و حیات طیبه، ایمان آوردن و انجام عمل صالح و اقدام افراد پای کار است.
🔸انتخاب یعنی شما بین دو راهی، راهی را انتخاب میکنید. انتخابات تازه شروع کار است. انتخاب، حرکت کردن و پیمودن برای رسیدن به هدفی است. کنار انتخاب دو مؤلفه ایمان و عمل صالح مطرح است.
🔸اگر افرادی انتخاب واقعی انجام دادند، باید پای انتخابشان بایستد. تا با آن انتخاب حیات بگیرند؛ «یا ایها الذین امنوا ان تنصروا الله». اگر شما این را انجام دهید و حوصله لازم را داشته باشید، به نتیجه خواهید رسید. صبر یعنی حوصله کردن تا زمان منطقی برای رسیدن به محصول. درباره پیروزی انقلاب اسلامی هم میگفتند مگر میشود بعد از این همه استبداد و ظلم، بر چنین نظامی پیروز شد؟!
🔸پس اگر دو اندیشه پذیرفتن و نپذیرفتن مطرح است، آن هنگام مناسبات به چه شکل خواهد بود؛ مناسبات درون جامعه با جوامع خارجی، مناسبتهای فرهنگی، مناسیتهای اجتماعی و ... این اندیشه برای این مبحث سرفصلهایی را تعریف میکنند.
🔸اگر میگوییم این اندیشه تمایزاتی با سایر اندیشهها دارد، تنها تمایز نیست بلکه امتیازاتی نیز دارد و این است که باورهای دینی را عمیقتر می کند. در چنین جامعهای جدا از اینکه دولت و دستگاههای مربوطه باید حریم شخصی را رعایت کنند، تمام جامعه نیز در این زمینه تلاش کنند. در این جامعه برای حیات اجتماعی و سیاسی وظیفه داریم تا از حقوق هر فرد و حریم شخصی دیگری، دفاع کنیم. در آن هنگام جامعه دارای نشاط میشود و تمایزات تبدیل به امتیازات میشود و با تمام وجود نسبت به آن اقدام خواهد شد.
✅ پایگاه اطلاعرسانی دکتر سعید جلیلی
@saeedjalily