🔻اهم مطالب مطرح شده در جلسه ویژه سیلاب های اخیر کشور با حضور اعضای کارگروه هواشناسی و کمیته آب کارگروه نیروی «دولت سایه»(بخش اول، کارشناسان هواشناسی)
🔸دکتر زمانیان، رئیس سابق سازمان هواشناسی
🔹وی ضعف سیستم های پیش بینی کمیتی هواشناسی کشور در مقایسه با دانش روز دنیا و همچنین ضعف نیروی انسانی در این حوزه را یکی از عواملی عنوان کرد که در رابطه مستقیم با دقت هشدارهای هواشناسی است.
🔸دکتر پروین غفاریان،کارشناس هواشناسی:
🔹«در زمان گذر از فصل سرما به گرما و به علت تضاد دمایی امکان بارش های شدید یک موضوع طبیعی بوده که این سامانه با توجه به سابقه الگویی خود در خاورمیانه که موسوم به سامانه «سودانی» است و قابل پیشبینی بوده است.»
🔸دکتر حجت میان آبادی،استاد دانشگاه تربیت مدرس:
🔹«تغییر دادن و سیال بودن مدیریت کلان سیلاب در برهه های مختلف زمانی میان وزارتخانه های کشور، راه، نیرو و یا ستاد بحران، باعث سردرگمی شده است. راه حل درست آنست که اولا مدیر راهبردی سیلاب و یا خشکسالی به طور مشخص، تعیین گردد و ثانیا به جای «مقابله» با سیل و خشکسالی با تشکیل ستادهایی مانند ستاد مقابله با سیل، به «مدیریت» این پدیده ها پرداخت.»
🔸دکتر علی محمدرضایی،کارشناس هواشناسی:
🔹«تجربه نشان داده است که تفاوت قوت عملکرد ادارات هواشناسی در استان های مختلف، خود باعث تفاوت عملکرد در مواجهه با مشکلاتی نظیر سیلاب شده است. به همین خاطر تقویت ایستگاه های استانی ذیل سازمان هواشناسی نیز یکی از اولویت ها جهت ارتقاء کیفی پیش بینی هاست.»
✅
@saeedjalily