💢
چرا برخی از دعاها مستجاب نمیشود؟
✍️ پاسخ: انسان به هنگام دعا کردن، فقط باید خدا را با قلب و زبان، بخواند و از خدا طلب برآورده شدن حاجت را داشته باشد. گاه انسان در دعا با زبان، خدا را میخواند، ولی در قلب چشم امید به خلق خدا دارد. این خود مانعی است بر سر راه استجابت دعا.
🔹 در هنگام دعا باید «مضطر» بود. مضطر همچون کسی است که در دریا خود را در حال غرق شدن میبیند و برای خود پناهی جز خدا نمییابد؛ در این صورت چگونه خدا را میخواند؟
🔸 دعا کردن آدابی دارد که اگر رعایت شود دعا در معرض اجابت قرار میگیرد و خدای متعال هم وعده اجابت داده است اما اولا خدای متعال روی مصالح و حکمت خود کار میکند و ثانیا وعده اجابت او در حد اقتضا است نه علیت. یعنی اگر مانعی در کار نباشد اقتضای اجابت دارد و این به این معنا نیست که دعای ما علت حتمی اجابت باشد و خداوند را مجبور به اجابت کنیم.
🔹 یکی از شرایط مهم دعا تلاش و کوشش خود شخص برای تحقق خواستههایش است. دعا در صورتی اجابت میشود که خود شخص تمام تلاش خود را برای هدفش کرده باشد و در این زمینه کوتاهی صورت نگرفته باشد.
🔸 اجابت ممکن است تا مدتی به تاخیر بیافتد و این به معنای عدم اجابت نیست. مؤمن تسلیم خدا است ما نباید با دعا کردن روح تسلیم را از دست بدهیم و مانند بچهها بر خواسته خود پافشاری کنیم. وظیفه ما دعا کردن و درخواست از خدای متعال است و اقتضای ایمان و توکل و تسلیم این است که نتیجه نهایی امور را به خداوند بسپاریم.
🔹 وقتی دعا میکنیم باید باور داشته باشیم که خداوند اگر مصلحت بداند حتما حاجت ما را میدهد. ممکن است خداوند برای «امتحان بنده»، حاجت او را ندهد، یا به تاخیر اندازد. آیا فقط زمانی که خداوند حاجت ما را بدهد به او ایمان داریم؟ آیا اگر در برآورده شدن حاجت تاخیر افتد، اعتماد ما به خدا کم رنگ میشود؟ نباید چنین بود، چون خداوند رحیم و کریم است دیر یا زود به سوال بنده خود جواب مناسب خواهد داد.
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
@saghalein1414