🌸بسم الله الرحمن الرحیم🌸
✨انتشار شایعات در شبکه های اجتماعی✨
🔵روش های شناخت شایعات و اخبار جعلی
✨در مباحث قبلی، برخی از ویژگیهای شایعات را که در شناخت شایعات به ما کمک می کنند توضیح داده شد.
در این مبحث می خواهیم دو نکته مهم و اساسی در خصوص شایعات تصویری و متنی بپردازیم؛
۱- شایعات تصویری
چیزی که امروزه بیشتر شاهد آن هستیم، شایعاتی هستند که در قالب تصویر در شبکه های اجتماعی منتشر و دست به دست می شوند. برای اطمینان از حقیقت یک خبر و تشخیص اصلی یا جعلی بودن تصویر ضمیمه شده به آن یا مرتبط بودن تصاویر با همان رویداد، باید از قابلیت «جستجوی معکوس تصاویر» استفاده کنیم.
🔹بسیاری از موتورهای جستجو از جمله گوگل این قابلیت را به شما می دهند که بتوانید تصاویر مورد نظر را به آنها معرفی کنید و در کسری از ثانیه، تمام تصاویر مشابه به آن، و تمام ابعاد موجود از آن تصویر، منبع اصلی انتشار و همین طور تمام سایت هایی که از آن تصویر استفاده کرده اند را یکجا مشاهده کنید.
۲- شایعات متنی
هر گاه با متنی روبرو شدیم که حاوی یک یا چند مورد از موارد مذکور و مشکوک به شایعه بود، راه کار ابتدایی این است که قسمتی از عبارت را در موتور جستجو وارد کنیم تا شاید یکی از سایت های معتبری که این شایعه را پاسخ داده است را به شما معرفی کند.
🔹راهکار بسیار کاربردی دیگری که اخیراً به تعدادشان اضافه شده است ایجاد وبلاگ های اطلاع رسان در مورد شایعات رایج و اخبار دروغ فضای مجازی و شبکههای اجتماعی است که مخاطب می تواند با مراجعه به آنها، لیست شایعات روز را مشاهده کرده و با ارتباط با گردانندگان آنها از صحت اخبار ، اطمینان حاصل کند.
👈 پیشنهاد می شود ابتدا سری به سایت هایی از قبیل «شایعات www.Shayeaat.ir» و «ویکی هوکسwww.Wikihoax.org» بزنید که به صورت تخصصی در زمینه های مختلف شایعات را رصد و پاسخ دهی می کنند.
✍️ برگرفته از کتاب رسانه های خبری در ناآرامیهای اجتماعی (محمد جوانی)
🌸🇮🇷🌸🇮🇷🌸🇮🇷🌸🇮🇷🌸🇮🇷🌸🇮🇷
#سواد_رسانه@SAGHEBIN | ثاقبین🤍