✨﷽✨
🌼بلندهمّتی به هنگام دعا
✍️انسانها در آرزو و درخواست از خداوند، گوناگوناند. همّت و آرزوی برخی از آدمیان در همین دنیای زودگذر و ناچیز خلاصه میشود. آنها جز دنیا نمیخواهند و جز برای دنیا، در چیز دیگری سعی و تلاش نمیکنند. به فرموده زیبای حضرت علی (ع): همانا دنیا نهایت دیدگاه کسی است که دیدهاش کور است، و از دیدنِ جز دنیا مهجور. و آنکه بیناست، نگاهش از دنیا بگذرد و بداند در پَس آن، خانه [ آخرت] است. پس بینا از دنیا رخت بردارد و نابینا رخت خویش در آن گذارد. بینا از دنیا توشه گیرد و نابینا برای دنیا توشه فراهم آرد. و امّا گروه دوم از آدمیان، کسانی هستند که همّت خویش را فراتر از جهان مادی قرار دادهاند.
و اگر هم برای دنیای خویش تکاپو دارند، به انگیزه توشه برداشتن برای جهان دیگر، حفظ آبرو و مانند آن است. آنها دنیا را محلّ گذر و پل رسیدن به جهان دیگر میدانند و تمام تلاش خود را به کار میگیرند تا در جهان دیگر رستگار شده، در بهشت ابدی پروردگار جای گیرند. سرانجام، اندکی از آدمیان نیز هستند که نه تنها از دام جاذبههای فریبنده دنیوی رها میشوند؛ بلکه از نعمتهای انبوه بهشت نیز میگذرند و از خداوند، تنها دیدار جمال او را میطلبند و به جای بهشت، بهشت آفرین را تمنّا میکنند، همانگونه که سعدی شیرازی سروده است: ما از تو به غیر از تو نداریم تمنّا؛ حلوا به کسی ده که محبّت نچشیدست.
در ضمن حکایتی، درباره حضرت فاطمه (س) چنین میرخوانیم: «روزی پیامبر اسلام (ص) از دخترش زهرا (س) پرسید: دخترم! چه درخواست و حاجتی داری؟ هم اکنون فرشته وحی در کنار من است و از طرف خدا پیام آورده است که هر چه بخواهی، تحقق میپذیرد. حضرت فاطمه (س) پاسخ داد: لذتی که از خدمت حضرت حق میبرم، مرا از هر خواهشی باز داشته است. حاجتی جز این ندارم که پیوسته ناظر جمال زیبا و والای خداوند باشم.
📚نهجالحیاة، ص91؛ نهجالبلاغه، خطبه 133