#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_5
#دعا_پنجم_1
#عجايب_عظمت_حق
#عظمت_آفرینش
#عجايب_انسان 7
#سلول ها ی بدن انسان 5
🔴 دستههاى سلولى را مىتوان تقريباً به دو طبقه تقسيم كرد:
يكى سلولهاى ثابت كه براى ساختمان اندامها به يكديگر متصل مىشوند، و سلولهاى متحرك كه در تمام بدن گردش مىكنند.
دسته اول نژاد سلولهاى هم بند و پوششى و سلولهاى شريف مغز و پوست و غدد مترشحه را شامل مىگردد. سلولهاى هم بند تار و پود اندامها را مىسازد و در همه جا وجود دارد و اطراف آنها را مواد گوناگون غضروفى و استخوانى و بافت ليفى و رشتههاى قابل ارتجاع فرا مىگيرد كه به استخوان بندى و عروق خونى و ديگر اندامها استحكام و سختى يا نرمى و قابليت ارتجاع آنها را مىبخشد، گاهى نيز به صورت عوامل قابل انقباضى مانند عضلات قلب و عروق و دستگاه گوارشى و ماهيچههاى دستگاه حركتى در مىآيند.
گر چه اين سلولها بى حركت به نظر مىآيند و هنوز نام قديمى سلولهاى ثابت روى آنها مانده است، ولى در حقيقت به طورى كه تصاوير سينمايى نشان مىدهد داراى حركتاند ولى حركتشان خيلى آهسته است و در محيط خود مانند روغنى كه روى آب پخش مىشود مىلغزند و هسته خود را كه در ميان مايع درونى آنها شناور است با خود مىكشانند. سلولهاى متحرك كه شامل اقسام مختلف گلبولهاى سفيد خون و بافتها مىگردد حركتشان سريع است. گلبولهاى سفيد چند هستهاى به آميبها شباهت دارند.
لمفوسيتها خيلى آهستهتر و شبيه به كرمهاى كوچكى مىخزند.
مونوسيتها كه بزرگترند شبيه به ستاره دريايى و علاوه بر بازوهاى متعدد دورادور خود پرده موّاجى نيز دارند كه در چينهاى اين پرده سلولها و ميكربها را جاى مىدهند و سپس با ولع زياد آنها را مىخورند.
وقتى كه انواع مختلف سلولها را در آزمايشگاه رشد دهند، خصايص آنها نيز مانند نژادهاى مختلف ميكربى آشكار مىگردد. هر دسته سلول يك رشته صفات مخصوص به خود دارد كه حتى اگر ساليان دراز از بدن موجود جدا باشد باز آنها را نگه مىدارد. نژادهاى مختلف سلولى به واسطه طرز حركت و چگونگى اجتماع و منظره كولونىهاى خود و ميزان رشد و موادى كه ترشح مىكنند و غذاى خاصى كه بدان نيازمندند و همچنين شكل ظاهرى خود مشخص مىگردند.
👈 ادامه دارد ...
تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج4، ص: 251
👌 دعای
#پنجم
◀️کانال انس با
#صحیفه_سجادیه
🆔
@sahife2