#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_15
#دعای_پانزدهم_صحیفه_سجادیه
#دعا_پانزدهم_1
#سلامت_جسم_طهارت_بدن_لباس 3
#طهارت
#طهارت_در_قرآن 1
❇️ «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا قُمْتُمْ إِلَى الصَّلَاةِ فَاغْسِلُوا وُجُوهَكُمْ وَأَيْدِيَكُمْ إِلَى الْمَرَافِقِ وَامْسَحُوا بِرُؤُوسِكُمْ وَأَرْجُلَكُمْ إِلَى الْكَعْبَيْنِ وَإِن كُنتُمْ جُنُباً فَاطَّهَّرُوا» «مائده 6»
اى اهل ايمان! هنگامى كه به [قصدِ] نماز برخيزيد، صورت و دستهايتان را تا آرنج بشوييد و بخشى از سرتان و روى پاهايتان را تا برآمدگى پشت پا مسح كنيد و اگر جُنُب بوديد، غسل كنيد.
انَّ اللّهَ يُحِبُّ التَّوّابينَ وَيُحِبُّ الْمُتَطَهِّرينَ» «بقره 222»
يقيناً خدا كسانى را كه بسيار توبه مىكنند، و كسانى را كه خود را [با پذيرش انواع پاكىها از همه آلودگىها] پاكيزه مىكنند؛ دوست دارد.
وَثِيابَكَ فَطَهِّرْ» «مدثر 4»
و جامهات را پاك كن.
فَاجْتَنِبُوا الرِّجْسَ» «حج 30»
از پليدى كنارهگيرى كنيد.
ثُمَّ لْيَقْضُوا تَفَثَهُمْ» «حج 29»
سپس بايد آلودگىهاى خود را [كه در مدت مُحرم بودن و قربانى كردن و سر تراشيدن بر بدنهايشان قرار گرفته] برطرف كنند.
سلامتى تن و زيبائى و شادابى آن، از جمله امورى است كه جزء رسالت اسلام قرار گرفته است، بطورى كه شخص در ترازوى اسلام، آن وزن و احترام شايسته را پيدا نمىكند، مگر اين كه به
#نظافت بدن و مسائل بهداشتى با جدّيّت پايبند بوده و در خوراك و پوشاك و مسكن و وضع ظاهرش از چرك و كثافات و حالات نفرت آور به دور باشد.
سلامتى و پاكى بدن نه تنها از لحاظ مادى مايه سعادت است بلكه اثر عميقى هم در تربيت روحى و معنوى و موفقيّت در قيام به وظايف زندگى دارد، آن چنان وظايفى كه قيام به آنها بدون داشتن بدن چابك و تن سالم و بنيه نيرومند و با ظرفيت، ممكن نيست.
اسلام هم، بدن را گرامى شمرده، لذا پاكى كامل آن را اساس ضرورى براى هر نماز قرار داده و نماز را هم در شبانه روز پنج نوبت واجب كرده كه در آنها بايد اعضاى ظاهرى از قبيل دستها و آرنجها و سر و پاها كه در معرض گرد و خاك و كثافات و غيره، بيشتر قرار مىگيرد، با آب پاك و نظيف شسته شود، علاوه بر اين، در حالاتى هم از قبيل جنابت، شستشوى تمام بدن را واجب كرده است.
آيات فوق موضوع ديگرى، يعنى آرايش و تجمّل و پوشيدن زيباترين و نظيفترين جامهها را نيز در هنگام شركت در مجالس عمومى كه
#مسجد ها را نمونه مهم آنها شمرده است توصيه مىكند.
البته اين تجمّل ساده و طبيعى غير از آن تجمّلهاى جلف و سبك و مصنوعى بىشخصيتها مىباشد. بلكه مقصود تجمّل و نظافتى است توأم با وقار و شخصيت، توأم با نظافت و زيبايى روح كه از آن، به توبه كارى، يعنى روگردانى از گناه و به تعبير ديگر آلايش روحى تعبير كرده است، پس مردمى كه داراى اين حالند، آنان به مصداق اين آيه «بقره 222»، نظيف واقعى بوده و محبوب خدايند.
👈ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج 7 ، ص: 178
#چهاردهم
◀️کانال انس با
#صحیفه_سجادیه
🆔
@sahife2