#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_19
#دعای_نوزدهم_صحیفه_سجادیه
#دعا_نوزدهم_1
#نعمت_ابر_باران_باد 2
#نعمت_ابر_باد 2
#هوا_و_باد 1
#آثار_هوا_و_باد 1
✳️ در ادامه اين قسمت كه در رابطه با مسئله با عظمت باد كه محصول جابهجائى هواست، دورنمائى از آثار هوا را از زبان دانش امروز عنايت كنيد، تا به معجزه بزرگ علمى حضرت صادق عليه السلام در بيان آثار هوا خطاب به مفضّل بن عمر كوفى اشاره كنم:
آنچه كه ثابت شده در ميان كرههاى جهان بزرگ، كره زمين داراى هواى ثابت مىباشد، ضخامت هواى دور كره زمين را از صد كيلومتر تا هشتصد كيلومتر تخمين زدهاند.
هوا جسمى است لطيف، شفاف و ناپيدا و داراى پنج هزار و نهصد ميليارد تن وزن مىباشد.
هوا پر ارزشترين موجود براى حيات انسان است. انسان و سلسله جانوران و سلسله گياهان، براى زندگى نياز به تنفس دارد، و تنفس بى وجود هوا ممكن نيست، پس اگر هوا نبود زندهاى نبود، اگر هوا نبود روشنائى ماه، روشنائىهاى ديگر نبودند و حس باصره از كار مىافتاد، تنها نقاطى كه برابر تابنده قرار مىگرفت و مىتوانست نور را منعكس سازد روشن بود.
اگر هوا نبود صدايى و بانگى نبود، چون هوا وسيله نقل موجهاى صوتى است، در نتيجه حسّ سامعه از كار مىافتاد.
اگر هوا نبود خاك نبود، پس كشت و كار و زراعتى نبود، چرا؟ اكسيژن كه جزئى از هواست، در سنگ و آجر و فلز اثر مىگذارد، سطح مواد ارضى در اثر تركيب با اكسيژن نرم شده و مىشود و از آن خاك نرم به وجود آمده و مىآيد، خاك را كه هواى آرام درست كرده، باد به اطراف برده و مىبرد، و بر روى زمين گسترانيده و مىگستراند.
آرى، اگر هوا نبود خوراكى يافت نمىشد، و حسّ ذائقه از كار مىافتاد! اگر هوا نبود آتش نبود، چون آتش در اثر اكسيژن هوا مىباشد، وقتى بخواهند چاه نفت فروزانى را خاموش كنند، توليد خلأ مىكنند. يعنى هوا را نابود مىسازند، اگر آتش نبود زندگى بشر با نبودن آتش چگونه مىشد؟! آيا آسايشى در جهان بود؟
اگر هوا نبود بويى در جهان نبود؛ زيرا بو عبارت است از پخش ذرّات بودار در هوا، پس در اثر نبودن هوا شامه از كار مىافتاد.
اگر هوا نبود رگهاى بدن ما پاره مىشد و خون بيرون مىريخت، ديگر حياتى باقى نمىماند، هوا فشار مخصوصى به بدن وارد مىسازد، يعنى در هر سانتى متر مربع در حدود يك كيلوگرم، اين فشار از پاره شدن رگها جلوگيرى مىكند، در نقاط بالا كه فشار هوا كم است با وسايل مصنوعى فشار هوا را زياد مىكنند.
اگر هوا نبود كره زمين هر روز به وسيله بيست ميليون سنگهاى آسمانى بمباران مىشد، سنگ هائى كه در حدود پنجاه كيلومتر در ثانيه سرعت دارد، آيا در اين صورت جاندارى در روى زمين زنده مىماند؟
هوا اين سنگها را در خود حل مىكند تا به زمين نرسند، اگر هوا نبود گرماى سوزان روزها، و سرماى سخت شبها زندهاى باقى نمىگذارد، و سودهاى ديگر و بسيار كه در هواست!!
آيا گران قيمتترين چيز را در حيات جانداران، اين گونه رايگان تحت اختيار آن گذاردن، نشانه قدرت نامتناهى و رحمت نامتناهى و حكمت نامتناهى سازنده جهان نمىباشد؟
هوائى كه كره زمين را احاطه كرده است، موجودى است متحرك، و بيشتر وقتها در جريان است و از اين سو به آن سوى مىرود.
شگفتى اين جاست كه چنين موجودى كه بيشتر عمرش در حركت مىباشد، و از اين جا به آن جا مىرود، چرا از زمين سفر نمىكند، لااقل برود و برگردد!
چه كسى آن را به زمين دوخته است. چه قلعهاى به گرد آن كشيدهاند كه در فضا پخش نمىشود، كى اين قلعه را كشيده است و قلعه را از چه ساخته است؟ و بنيادش را روى چه قرار داده است.
با چه نيروئى اين هواى متحرك را به تمام نقاط زمين دوختهاند؟ و يا به آن چسبانيدهاند؟ آيا ماده مىتواند هواى متحرك را در حال حركت ثابت قرار دهد؟
ولى قدرت نامتناهى و علم نامتناهى و حكمت نامتناهى او، هواى متحرك را بر زمين ثابت قرار داده است. «قبلا در مسئله باد و باران در تفسير دعاى سوم صحيفه سجّاديه مسائلی نگاشته شده است...
اینجا»
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج 8 ، ص: 127
#نوزدهم
◀️کانال انس با
#صحیفه_سجادیه
🆔
@sahife2