🕊 *تفسیر آیه ۱۹ سوره اعراف* 🕊
🍃 *وَيَا آدَمُ اسْكُنْ أَنتَ وَزَوْجُكَ الْجَنَّةَ فَكُلاَ مِنْ حَيْثُ شِئْتُمَا وَلاَ تَقْرَبَا هَـذِهِ الشَّجَرَةَ فَتَكُونَا مِنَ الظَّالِمِينَ*🍃
*ترجمه :*
🍃 *و اى آدم! تو و همسرت در آن باغ (بهشت گونه) ساكن شو و از (هرگونه و هرچه و) هرجا خواستيد بخوريد، و(لى) نزديك اين درخت نشويد كه از ستمكاران (بر خويش) خواهيد شد.*🍃
مشابه اين آيه، در سوره ى بقره آيه ى ۳۵ نيز گذشت.
*امام رضا(عليه السلام) در مورد اينكه شجره اى كه مورد نهى قرار گرفت آيا گندم است يا انگور و يا چيز ديگرى، مى فرمايد:* چون درختان بهشتى ميوه هاى متنوّعى مى دهند، تمام اقوال را شامل مى شود.
خداوند اراده كرده بود كه انسان به عنوان خليفه ى او در روى زمين زندگى كند، «انّى جاعل فى الارض خليفة» و براى نشان دادن اين شايستگى به ديگران، حقايقى را به انسان تعليم داد، آنگاه دستور سجده بر او را داد و در بهشت قرارش داد و سپس اوّلين تكليف را به او فرمان مى دهد و موضوع تعهّد و مسئوليّت و اختيار شروع مى شود و پس از آن مجازات تخلّف از تكليف و ورود به زمين و تلاش براى تكامل صورت مى گيرد و همه ى اين مراحل بر پايه ى علم الهى صورت گرفت، چنانكه *حضرت على(عليه السلام)* پس از بيان اين مراحل واستقرار انسان در روى زمين مى فرمايد: علم خداوند در مورد او به وقوع پيوست.
در اين كه مراد از «جنّة» و بهشتى كه آدم در آن ساكن بود چيست، اقوال مختلفى بيان شده است؛ بعضى آن را همان بهشت موعود مى دانند و خلود و جاودانگى در آن را از آنِ كسانى مى دانند كه به واسطه ى عمل و جزا داخل آن شده اند، و در مورد غير آن چنين نيست، چنانكه *پيامبر(صلى الله عليه وآله)* در شب معراج وارد آنجا شد و برگشت.
*امّا امام صادق(عليه السلام) فرمود:* بهشت آدم، يكى از باغهاى دنيا بوده است. زيرا در بهشت موعود، امر و نهى و تكليف وجود ندارد.
📌 *پیام ها*
🌿 ابتدا موارد مجاز و راه هاى صحيح را باز كنيد، سپس موارد ممنوع را گوشزد كنيد. «فكُلا... لاتقربا»
🌿 نزديك شدن به حرام و مناطق ممنوعه ى احكام الهى، آلودگى به گناه را به دنبال دارد. «لاتقربا... فتكونا...»
🌿 با بودن راه مجاز «فَكُلا»، راه ممنوعه رفتن ظلم است. «فتكونا من الظالمين»
🕊️🍃🕊️🍃🕊️