ارسال شده از سروش+:
⭕مهارت تاثیر گذاری
در نظر گرفتن منافع مخاطب
🔻در هر ارتباطی منافع دیگران را در نظر بگیرید، خصوصاً وقتی که این ارتباط برای شما منافعی دارد. کسی که از همه متوقع است و می خواهد همه برایش فلان کار یا بهمان کار را کنند و کسی که از همه انتظارات فراوان دارد بی آنکه خودش هیچ انتظاری را برآورد و توجهی به آن نکند، عملاً سعی دارد رشته های ارتباطی خود را بگسلد. به ویژه اگر شما مدیر یک مجموعه یا مربی هستید باید منافع مخاطب خود را در نظر بگیرید.
اگر از متربی خود انتظاری دارید و کاری می خواهید برایش شرح دهید که منافعی هم برای او دارد، دست کم نشان دهید که به او هم توجه دارید.
لزوماً نباید منافعی که برای طرف مقابل درنظر می گیرید منافع مادی باشد.
این عمل یعنی همان صمیمیت، همان نفوذ و همان تاثیر گذاری. فرمان دادن و درخواست کردن بدون در نظر گرفتن طرف مقابل و وقت و هزینه و انرژی که صرف میکند چیزی نیست جز استثمار و وقتی شما با کسی چنین کنید، رشته صمیمیت گسسته می شود حتی اگر او کار مورد نظر شما را برایتان انجام دهد.
تا مطمئن نشده اید که چیزی به کسی می دهید از او چیزی نخواهید. کافی است مخاطب شما احساس کند که شما برای منافع خود ارتباط برقرار کرده اید و غرض دارید تا از شما متنفر گردد.
باید بی غرض باشید و نشان دهید که بی غرض هستید. سعی نکنید دیگران را قانع سازید. شما نظر خود را اعلام کنید و به نظر مخاطب هم احترام بگذارید، اما به هیچ عنوان سعی نکنید حرف خود را درست تر جلوه دهید. بر همین اساس بحث کردن ضد صمیمیت است. اگر واقعا می خواهید او را راهنمایی کنید باید با او صمیمی شوید و صمیمیت میسر نیست مگر با احترام گذاشتن به نظر و عقیده و قانون فردی او
#مهارتی